Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mária-maraton

Mária-maraton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tegnap Gyöngyösre ért az 1300 kilométeres Mária Maratont teljesítő zarándokcsoport. A Mariazelltől Csíksomlyóig húzódó Mária utat két ultramaraton futó Frank Tibor és Veress Béla kizárólag futva teljesítik, további több, mint tíz résztvevő pedig kerékpárral megy végig az útvonalon. A zarándokokat Hiesz György polgármester köszöntötte Gyöngyös város nevében.

A Fő térre érkezett az a tucatnyi zarándok, akik kerékpárral és futva teljesítik a Mariazelltől Csíksomlyóig húzódó 1300 kilométeres Mária utat. A zarándoklat szervezője azt mondja – ezzel a teljesítménnyel szeretnék az emberek szívéhez közel hozni és bemutatni a Mária utat.

– Felhívni a figyelmet arra, hogy létezik a Mária Út, használják. Ez a mi saját utunk, ahol mindenféle történelmi hagyományokkal és kulturális kincsekkel találkozunk, hogyha elindulunk ezen az úton, ezt szeretné ez a csapat hírül adni – részletezte Deák Andrea zarándoklatszervező.

A zarándokokat Hiesz György polgármester fogadta, aki szerint a túrára vállalkozók példát mutatnak fizikai, de legfőképpen lelkierőből.

– Embertelen vállalkozás főleg az ultramaraton-futóknak, de azt gondolom, aki kerékpárral végigtekeri az is. Valahol ez a teljesítmény azt gondolom, majd a következő években értékelődik fel, amikor érzésem szerint nagyon sokan fognak csatlakozni ehhez a mozgalomhoz – fogalmazott.

A kerékpáros zarándokok túravezetője azt mondja, fizikailag a napok múlásával egyre jobban bírják a napi 60-70 kilométeres távokat, de nagyon fontos a lelki feltöltődés is. Ez utóbbit mindenki másként éli meg a csapatban.

– Mindenki más miatt jött el, mindenki más, az, amit keres ebben az útban. Azt gondolom, hogy egy valami biztos, hogy akik így végigmegyünk ezen az úton, vagy bárki, aki egyénileg, vagy akár jövőre velünk csatlakozva végigjön ezen az úton az emberebbé, emberibbé fog válni és ez jelentsen mindenkinek bármit, azt amit őnála szeretne – mondta Somogyi Viktor, a kerékpárosok túravezetője

Jóval a kerékpárosok után érkezetek a városba a futók, akik között voltak egyéni becsatlakozók is, ők a cél előtt várták be egymást. A zarándokok várhatóan július tizedikén érnek Csíksomlyóra.


Tovább az archívumra