Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai programdömping

Mátrai programdömping

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Muzsikál az erdő, Kisnánai várjátékok, Országos szlovák nap, és Fröccsfesztivál. Csak néhány rendezvény azok közül, amelyek júliusban várják a Mátrába látogatókat. Összesen 31 eseményen vehetünk részt több helyszínen. A Gyöngyös-Mátra TDM tagjai idén nyáron is turistacsalogató programokkal, helyi termékek bemutatásával készülnek, szállodákkal és éttermekkel együttműködve különleges élményt nyújthatnak az idelátogatóknak – hangzott el az általuk szervezett sajtótájékoztatón.

Színes programok, különleges hangulat, remek muzsikák, ízletes borok és hegyi levegő- ezt ígérik a szervezők. Júliusban is érdemes válogatni a Mátra és a környék programjaiból, összesen 31 esemény közül választhatnak az ideérkező turisták.

– A júliusi programsort ötvözzük a gasztronómiai élmények évével, így hét étteremben elindul a palóc menü, illetve a TDM által összehozott termékportfóliót fogjuk vásárszerűen bemutatni és árusítani különböző eseményeken – mondta Nagy Róbert.

Az egyik nagyszabású rendezvény a szombaton induló Muzsikál az erdő programsorozat lesz, amelyet idén 13. alkalommal rendeznek meg.

– A rendezvény fő célja, hogy a művészetek, főleg a zene erejével, az erdő erejével a környezettudatos fenntarthatóság gondolatát juttassuk el az érdeklődőknek, a Muzsikál az Erdő látogatóinak – összegezte Matúz Viktória, a Muzsikál az erdő Alapítvány titkára.

17. alkalommal várja vendégeit idén a Kisnánai Várjátékok, amely most is hagyományos, ám nem mindennapi programokkal fogadja a turistákat.

– Boszorkányper során a helyi boszorkányok mérik össze tudásukat szemmel verésben, bájitalkeverésben, különböző ilyen boszorkányságokban, ezután pedig az este során a falura rontást hozó boszorkány eléghet a máglyán – ezt már Zvara Gréta, a várgondnokság vezetője mondta kedvcsinálóként.

A részletes programokat érdemes az interneten felkeresni, hiszen ahogyan Kisnánán, itt Gyöngyösön is több rendezvény közül választhatunk. A bor és zene kedvelőinek a 3. Big Band-ek éjszakája és az első Fröccsfesztivál helyi fellépői nyújthatnak kikapcsolódást.

– Ha már Mátra, és ha már fehérborok hazája, akkor a fröccs is természetesen illeszkedik a tematikához, itt annyi különbség lesz, hogy mindenképp törekedtünk arra, hogy ezen a rendezvényen kizárólag helyi zenekarok lépjenek föl – mondta ez utóbbi kapcsán Kovács Tibor, a Mátrai Borok Háza vezetője.

A fesztiválon két pincészethez is el lehet látogatni, borokat kóstolni, de aki még több programra vágyik, az egyebek mellett ellátogathat júliusban az Országos szlovák napra Mátraszentimrére, vagy az abasári Szent Anna búcsúba is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
09:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
G25 – gazdasági magazin
10:02
Reklám
10:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:33
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 4. rész
18:12
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Moldvai Kavalos
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:03
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság