Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tájtörténeti konferencia

Tájtörténeti konferencia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Tájgazdálkodás, tájtermelés, hungarikumok és helyi értékek a mezőgazdaság területén” címmel tartottak Tájtörténeti Konferenciát a Károly Róbert Diákhotelben. A 11. alkalommal megrendezett történeti áttekintésen az egyes tájak termesztési technikájával, és az ezekhez kapcsolódó állattartással foglalkoztak a szakemberek egy-egy előadás erejéig.

Tájtermelés, talajminőség, borvidékek – ezek voltak a Tájtörténeti Konferencia főbb témai, melyen idén is agrárszakemberek tartottak előadásokat 2 napon keresztül.

– 11. tájtörténeti konferencia, amely Kárpát-medence tájtörténetével foglalkozik, különböző témákkal, különböző városokban vagyunk és tartjuk a konferenciát. Benne van a nevében, hogy tájtörténet, és annak most egy elemével foglalkozunk a jelen konferencián, és ez a tájtermelés, hogy az egyes tájakon miket termesztünk, miért azokat a növényeket termesztjük, milyen állatok kapcsolódnak esetleg az adott tájhoz – részletezte Füleky György, a Tudományos és Szervező Bizottság elnöke.

A szervező szerint fontos, hogy ne csak egy bizonyos terület szakértői jelenjenek meg és osszák meg másokkal a kutatási eredményeket.

– Úgy fogalmaztam még a legelején, hogy csokorba kötjük a különböző tudományterületeket, tehát nem csak történészek, nem csak tájépítészek szerepelnek, nem csak növénytermesztők, nem csak állattenyésztők, vízzel foglalkozó szakemberek, hanem mindezek együtt vannak és ez a lényege az egész konferencia-sorozatnak, hogy különböző szakterületek szakemberei 1-1 témán együtt dolgoznak, és együtt gondolkodnak – világított rá az elnök.

Gyöngyös egy kiemelt régió tájtermelés szempontjából. A szőlészet, borászat múltját, jelenét és jövőjét Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita és Báryné Dr. Gál Edit mutatta be egy előadás erejéig.
A 2 napos konferencia egy tanulmányi úttal zárult.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság