Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös immár egyetemváros

Gyöngyös immár egyetemváros

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyetemvárosi címet kapott Gyöngyös, miután július elsejétől egybeolvadt a Károly Róbert Főiskola az Eszterházy Károly Főiskolával. Az, hogy ez a cím megjelenik-e esetleg a be,- illetve kivezető utakon a Gyöngyös táblákon, még nem tudni, de Hiesz György polgármester szerint az összeolvadás jó megoldás volt, amely nem csak a városnak tesz jót, hanem a helyi oktatási intézmény jövőjére is jó hatással lesz.

Eszterházy Károly emlékérem, és egy oklevél. Egyelőre itt, ezeken látható Gyöngyös egyetemvárosi címe. Az igazoló okiratot Hiesz György polgármester vette át tegnap az Eszterházy Károly Egyetem díszünnepségén Eger, Sárospatak, és Jászberény első embere mellett. Hiesz György szerint az 1962-től jelen lévő oktatási intézmény helyzetével és töltöttségével az utóbbi években felmerült a főiskola megszűnésének az esélye, ezért is jelent sokat az intézménynek és a városnak is az egyetemi campussá válás.

– Én azt gondolom, hogy szükséges volt meglépni, más alternatíva nem nagyon volt. Ez azt jelenti, hogy Gyöngyösön marad egy mezőgazdaság tudományi kar és, a közgazdasági szakok pedig egy intézetbe kerül elhelyezésre – mondta a polgármester.

Az egybeolvadás új lehetőségeket hordoz magában. A város, illetve az intézményvezetők szerették volna, ha létrejön Gyöngyösön műszaki képzés is, ám ez most úgy tűnik, hogy egyelőre nem megoldható.

– Sajnos ezt nem engedélyezték az egyetemnek, pedig jó lenne, hogy ez a térség, Jászberény, Árokszállás, Jászfényszaru, Hatvan, Gyöngyös, az Erőmű környéki ipari park, Eger, egy 50 km-es körbe óriási gazdasági potencia, óriási munkaerő-igénnyel, és ennek a műszaki részére jó lenne itt, helybe képezni fiatalokat, hogy itt maradjanak – jegyezte meg Hiesz György.

Azt, hogy az Egyetemvárosi cím fel lesz-e tüntetve valahol, egyelőre nem tudni, de a városvezetés is abban bízik, hogy az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusa sok fiatalt fog vonzani, akik remélhetőleg a helyi cégeknél fognak elhelyezkedni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság