Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útlevél-dömping

Útlevél-dömping

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hetente akár 2000 ügyféllel is számolnak a gyöngyösi kormányablakoknál. A nyári szezonban minden évben megnövekszik az ügyfélforgalom. Egyre többen váltják ki ebben az időszakban az útleveleket és a személyi igazolványokat. A nyári időszak alatt a kormányablakok meghosszabbított nyitvatartási idővel állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Országosan is ilyenkor van dömpingje az okmányok igénylésének – mondja Bekecs Andrea a járási hivatal vezetője, ebben az időszakban hetente akár 2000 ügyfelet is fogadnak a gyöngyösi kormányablakoknál. Sokan váltják ki az utazáshoz szükséges iratokat. A személyi igazolvány ebben az évben már illetékmentes és az ügyintézési határidők idők is lecsökkentek.
Az elkészült okmányokat itt az Eszperantó utcai kormányablaknál vehetik át. Amennyiben későn jut eszünkbe az úti okmányainkat intézni, lehetőség van sürgősségi eljárást is kérni.

A vezető arra is felhívja a figyelmet, hogy gyermek esetében a személyi okmányok igényléséhez mindkét szülőnek a személyes jelenléte szükséges, illetve nagyban megkönnyíti az ügyintézést, ha magukkal viszik a gyermek születési anyakönyvi kivonatát is. A nyári időszak alatt Gyöngyösön mindkét kormányablak nyitvatartási ideje igazodik a megnövekedett forgalomhoz, ezért meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket.


Tovább az archívumra