Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felvételi – az utolsó lehetőség a módosításra

Felvételi – az utolsó lehetőség a módosításra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Legkésőbb július 12-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét. A ponthatárokat várhatóan július 26-án hirdetik majd ki.

Már nem sok idejük van a felvételizőknek módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén: július 12-ig tehetik ezt meg, és eddig lehet a hiányzó dokumentumokat is pótolni.

– Nagyon fontos az, hogy akik most érettségiztek, az érettségi bizonyítványuk másolatát töltsék fel, fontos az, hogy ha valaki közben diplomát szerzett, vagy nyelvvizsgát szerzett, akkor ezeket a dokumentumokat töltse fel – emlékeztetett dr. Bujdosó Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusa oktatási-kutatási főigazgatója.

Fontos tudni, hogy ha valakinek valamilyen személyes adata – például a neve, vagy a lakcíme – a jelentkezési határidő után változott meg, ezek is módosíthatók a rendszerben.

Akik sorrendet szeretnének módosítani, azoknak még az összeolvadás és az egyetemmé válás előtti intézményeket kell keresniük – mondta dr. Bujdosó Zoltán.

– A sorrendmódosítás kapcsán azokat az intézményeket, azokat az intézményneveket, rövidítéseket vegyék figyelembe és keressék, amelyeket a jelentkezés során megadtak, tehát jelen esetben ugye nem az Eszterházy Károly Egyetemet, hanem a Károly Róbert Főiskolát fogják még megtalálni, azokkal a szakokkal, képzésekkel, amelyeket megjelenítettek a felvételi eljárásban – hangsúlyozta.

A ponthatárokat várhatóan július 26-án hirdetik majd ki.


Tovább az archívumra