Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Viharkárok a megyében

Viharkárok a megyében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hatalmas vihar söpört végig az országon tegnap éjszaka. Heves megyében közel 20 esethez riasztották a katasztrófavédelem szakembereit. Általában a viharos erejű szél és a nagy mennyiségű csapadék okozott problémát. A leszakadt faágak, kidőlt fák sok helyen akadályozták a forgalmat. Emellett pedig a vízeltávolítást is meg kellett oldaniuk több településen, köztük Gyöngyösön, ahol lakásokba, épületekbe folyt be a csapadék, és a villámcsapások is okoztak gondokat.

Letört faágak, leszakadt vezetékek, rengeteg csapadék – ezek a képek ma reggel készültek, a tegnap esti vihar hozadéka, mely megyénkben is végigsöpört. Tankóné Antal Erika sajtószóvivő elmondta: közel 20 esethez kellett volniuk a tűzoltóknak szerda éjszaka.

– Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, azaz narancsriasztást adott ki teljes Heves megye területére szerdán kora estétől, csütörtökön hajnalig. A viharral kapcsolatban a Heves megye tűzoltóit összesen 18 esethez riasztották. Legtöbbször kidőlt fák okoztak gondot a viharban, de többször kellett vonulni a tűzoltóknak vízeltávolításhoz is – mondta el az Aktuálisnak Tankóné Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Gyöngyös és környékén leginkább a kidőlt fák és megsérült vezetékek okoztak fennakadást.

Országosan több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat, és még ma reggel is rengeteg helyen dolgoztak a viharkárok felszámolásán.

A következő napokban sem számíthatunk jobb időjárásra az előrejelzések szerint, ugyanis pénteken marad a szeles idő, többfelé erős, helyenként viharos lökésekkel. Szombaton pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra. Mindössze 15-20 fokot jósolnak.


Tovább az archívumra