Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári razzia

Nyári razzia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nyári időszakban közkedvelt üdülőhelyeken, vendéglátóhelyeken, strandokon, és nyári fesztiválokon is ellenőrizhet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal egy országos akció keretin belül. A revizorokkal munkaidőn kívül és hétvégén is lehet találkozni, július elejétől egészen augusztus végéig.

Szabályos bizonylat kiadása, online pénztárgépek megfelelő használata, alkalmazottak bejelentése – egyebek mellett ezeket vizsgálják a Nemzeti Adó-és Vámhivatal revizorai egy országos akció keretein belül egész nyáron.
Gyöngyös és környékén az eddigiek során is számos szabadtéri program volt már – így a strandon, vagy a Mátrában, vagy a város szívében. A későbbiekben ilyen helyeken is felbukkanhatnak az ellenőrök.

– Július elejétől augusztus végéig tart a nyári ellenőrzés-sorozat az országban. A turisták által kedvelt üdülőhelyeken, vendéglátóhelyeken, strandokon, nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, szállásadóknál, rendezvényszervezőknél, tüzépeken lehet számítani a NAV munkatársaira. Akár munkaidőn kívül és hétvégén is – mondta el Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.

A vásárokon, kitelepüléseken a helyszíni tapasztalatok alapján választják ki a revizorok, kiket kell ellenőrizni.

– Kockázatelemzés alapozza meg a vizsgálandó vállalkozások célzott kiválasztását, ez azt jelenti, hogy az online pénztárgépet használók közül a NAV jellemzően azoknál kopogtat, ahol az előzetes elemzések alapján vélhetően valami nincs rendben. A nyugtaadást az ellenőrök táblagéppel kontrollálják, az online pénztárgépbe beütött adatok és a vásárlók számának összevetésével – részletezte a sajtóreferens.

Az ellenőrzések a nyári szezonban munkát végző diákokra is kiterjednek, és arra is, hogy a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről – tájékoztatott dr. Paskujné Pifkó Mónika sajtóreferens.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság