Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai programok esős napokra is

Mátrai programok esős napokra is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az esős nap ellenére is felkészülten várják a szakemberek a turistákat városunkban és a Mátrában. A szabadtéri programokon kívül több kulturális intézmény is fogadja a vendégeket, a Tourinform irodában pedig várostérképpel, szállásokkal, csoportos és egyéni programokkal tudják segíteni azokat, akik a térség látnivalóit szeretnék megnézni. Az állandó tárlatokon kívül ezen a nyáron is rengeteg fesztivál és program várja a turistákat, nem csak Gyöngyösön, hanem a környező településeken is.

Herman Lipót, festő, grafikus műveiből összeállított kiállítás, különleges érmek. Többek között a városi könyvtárban, és az éremtárban is bőven akad látnivaló azok számára is, akik kikapcsolódni érkeznek a térségünkbe. Mivel sok program időjárásfüggő, egy esős napon is találhat mindenki látnivalót Gyöngyösön.

– Hogy ha Gyöngyösről kiindulva néznénk olyan programokat, ami úgynevezett esőnapi programok, akkor lehetne említeni az éremtárat, a Mátra Múzeumot, az egyházi kincstárat, a könyvtárat, esetlegesen a játszóházat – mondta Benkő Béla, a Gyöngyös-Mátra TDM menedzsere.

A Mátra Múzeumba ma is több csoport érkezett, a mamut csontváz sokak kedvence lett, és a még novemberig látható múmiák is sok érdeklődőt vonzanak. Ezek a gyerekek egy táborban vesznek részt, ők Pétervásáráról érkeztek, hogy megnézzék a Mátra Múzeumot.

És ha mindent láttunk városunkban, amit szerettünk volna, érdemes elindulni a Mátra irányába, hiszen programokból ott sincs hiány.

– Hogy ha már egy kicsit elindulunk a Mátra irányába, akkor beszélhetünk olyan lehetőségekről is, mint a Palóc baba múzeum, vagy a High Tech Sportok Bázisában a szabaduló szoba, a Mátra másik oldalán mondjuk a kocsi múzeum, cifra istálló, Parádsasváron a kristály múzeum – sorolta Benkő Béla.

Mivel az időjárás sokszor kiszámíthatatlan, akkor sem szabad elkeseredni, ha a nyaralás ideje alatt esik az eső, hiszen így is remek programokon vehetnek részt az ideérkező turisták.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság