Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megsérült a sástói híd a viharban

Megsérült a sástói híd a viharban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem tűnt el nyomtalanul a szombati vihar, térségünkben is sok esetben riasztották a tűzoltókat. A viharos szél Sástón több fát is megtépázott, egy vastag ág pedig a hidat rongálta meg. A szakemberek ma a helyszínen vágták apró darabokra az ágakat, holnap pedig helyre is állítják a megsérült hídkorlátot, ezért egyébként nem kellett lezárni a turisták elől a hidat. Személyi sérülést a hétvégi időjárás nem okozott térségünkben.

Fa a vízben, a hídra rádőlve és faágak a földön. Ezeket a képeket szombaton készítettük, amikor térségünkbe is megérkezett a vihar. Sástón ezért egy rendezvény a négy fal közé szorult, a turisták is inkább otthon maradtak. Így személyi sérülést nem okoztak a tövestül kicsavart fák, viszont a kilátóhoz közelebb eső hidat megrongálta egy leszakadt faág, ám a híd tartószerkezete nem sérült, így csak kisebb helyreállító munkákat kell elvégezniük itt a szakembereknek.

– Sajnos Sástót sem kímélte a hétvégei vihar, jelentős károkat szerencsére nem okozott, itt a mögöttünk lévő hídon is, ami ugye a kilátóhoz vezet, rádőlt ugyan fa, de ma illetve holnap jönnek szakemberek, és vissza is tudják állítani az eredeti állapotokat – részletezte Szőke Szilvia, a Sástó Turisztikai Központ koordinációs menedzsere.

Ezek a képek pedig ma készültek, itt a tó körüli fákat vágják össze a munkások, és a megrepedt ágakat is leszedik, hogy azok a későbbiekben se okozzanak gondot. A hídon is jól látszik a sérülés, ez azonban nem indokolja, hogy lezárják az utat a látogatók elől.
A gyöngyösi tűzoltók 15 esetben vonultak térségünkben, főként fakidőlésekhez, amelyek néhány esetben anyagi kárt is okoztak, például az alsóvárosi temetőben, ahol egy 25 méteres fa dőlt a sírokra.

A tűzoltók a hétvégén Gyöngyösön kívül Mátrafüredre, Sástóra, Szücsibe és Visontára is vonultak. Az időjárás előrejelzés szerint a következő pár napban már nem várható csapadék.


Tovább az archívumra