Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szoborszentelés a Mária-parkban

Szoborszentelés a Mária-parkban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Boldog Özséb atya nemrég elkészült szobrát ünnepélyes keretek között adták át, áldották és szentelték meg Pálosvörösmarton. A tavaly felújított Mária Park új emlékművének átadása alkalmából pálos atyák és szerzetesek együtt celebráltak misét.

A rossz időjárás miatt a pálosvörösmarti művelődési ház adott otthont annak a szentmisének, amit a Mária Parkba készített új emlékmű avatása alkalmából tartottak. Az időjárás végül kegyes volt az eseményre ellátogatókhoz, így a Boldog Özséb szobor megszentelésére is sor kerülhetett a tavaly nyáron átadott parkban.

– Ez a pálosvörösmarti Mária Park arról beszél a szobrokon keresztül, hogy kik voltak azok a legjelentősebb pálos rendhez tartozó szentek, akik meghatározták rendünk életét. Most itt van Özséb Atyánk szobra, aztán majd remete Szent Pálnak, akit Özséb atya választott égi patrónusaként, hiszen ő 1000 évvel korábban élt a rend alapítás előtt szinte. Az ő domborműve is meg fog jelenni. Azok, akik itt jönnek és a pálosokat valamennyire ismerik, nyilván fel fogják fedezni, fel fogják ismerni, hogy ezek a szobrok a pálos rend múltját fejezik ki – sorolta Bátor Botond tartományfőnök.

Dobróka László, Pálosvörösmart korábbi polgármestere családjával együtt szívügyének tekinti a park fejlesztését. Azt mondja, a helyet nem csak a helyiek látogatják szívesen.

– Vannak emberek, akik rendszeresen látom, hogy visszajárnak. Sokat vagyok itt, engem is megnyugtat ez a hely. Csak egy dolgot hadd mondjak: Kiskunfélegyházáról busszal voltak itt. Tehát én úgy gondolom, hogy a tavalyi évben megáldott és megszentelt szobrok, a Szűz Anya szobra, Szent István szobra vonzza az embereket, jó itt lenni ezen a helyen – fogalmazott.

Az összesen 1400 km hosszú, több száz kilométeres magyarországi szakasszal is rendelkező Közép-Európai Mária Út zarándokai is megpihenhetnek a parkban. A helyiekhez hasonlóan imádkozhatnak és megnyugvásra, lelki feltöltődésre alkalmas helyet is találhatnak itt.


Tovább az archívumra