Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Életet menthet

Életet menthet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 40-en adtak vért a városi véradó napon, melyet ezúttal egy bevásárlóközpontban tartott a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete. Az eseményen 5 első véradó is csatlakozott a segítők táborához. Évente egyébként félmillió egység vérre van szükség hazánkban.

Nyáron még több vérkészítményre van szükség, mint az év egyéb időszakában – ezért a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete minden lehetőséget megragad és kitelepült véradásokat szervez.

– Nagyon sokat jelent az a véradás-szervezésben, hogy a munkáltatók, az önkormányzatok és az önkéntesek összefognak, ez másképp nem működhetne, és nem érhetnénk el olyan eredményeket, ami ugyan nem olyan sok, de mégis óriási erőfeszítés – mondta Liszkainé Aradi Mária, a Vöröskereszt területi vezetője.

Ezúttal egy bevásárolóközpont adott otthont a véradásnak, ahová közel 40-en érkeztek.

– Azoknak az embereknek a megszólítása is lehetővé válik, akik egyébként más céllal jönnének erre a helyre. Nagyon sokat jelent az, hogy az ember egyáltalán elgondolkodik, vásárolni jön, más céllal jön, de elgondolkodik rajta. Meglátja és elgondolkodik rajta, hogy mit jelent az, hogy ha esetleg neki adni kéne, lehet, hogy rá is szánja magát és ezt nagyon szépen köszönjük – mondta a területi vezető.

Vági Zoltán negyedévente ad vért, és közel 100-szor segített már másokon. Igyekszik a környezetében is felhívni a figyelmet a véradás fontosságára.

Két napos, Városi Véradó napot szeptemberben tartanak majd, ezt megelőzően azonban Gyöngyös egyik szórakozóhelyén is lesz lehetőség vért adni – mondta el végül a területi vezető.


Tovább az archívumra