Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mínusz öt tankerület

Mínusz öt tankerület

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két intézményfenntartó központ lett a korábbi hét helyett Heves megyében. Az oktatás központosítása nyomán országszerte 198 tankerület átalakul 58 tankerületi központtá. Az új centrumok vezetőinek a héten adta át Balog Zoltán a megbízóleveleket. Az emberi erőforrás miniszter szerint a központosításnak köszönhetően „szabadabban lehet a rendszerben gondolkodni”. A gyöngyösi tankerület ezen túl a Hatvanihoz tartozik.

Csöndesek az iskolák, a diákok vakációznak, és jelenleg a tanárok is szabadságukat töltik. Hamarosan azonban elkezdődik a következő tanév megszervezése, az órarendek összeírása, a naplók szerkesztése. A háttérben pedig még komolyabb munka zajlik. 2017. január elsejétől a KLIK-ből Klebelsberg Központ lesz, és az eddigi 198 tankerület 58 központban egyesül országosan.

Heves megyében eddig hét tankerület működött, jövőre azonban kettő fog. A gyöngyösi iskolák a hatvanihoz tartozik majd, a pétervásárai és a hatvani térség iskoláival együtt. A másik központ Egerben lesz, ehhez pedig a bélapátfalvi, a füzesabonyi, és a hevesi tankerület tartozik majd. Kerestük mindkét tankerületi igazgatót, de az ügyben nem kívántak nyilatkozni.

Az új igazgatók megbízólevelét a héten adta át Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki a KLIK állománygyűlésén azt mondta: a központosítás nagyobb szabadságot is jelent az intézmények számára, ezt tartotta egyébként a korábbi rendszer legnagyobb hiányosságának. A miniszter hozzátette: az iskolák igazgatói nem egyszerűen végrehajtói a tankerület utasításainak, hanem nekik kell lenniük az intézmények igazi vezetőinek, a korábbi rendszer meglátása szerint túlságosan alábecsülte az iskolák vezetőit.


Tovább az archívumra