Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csinosítják

Csinosítják

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Növényritkítás, parkrendezés kezdődött a Jeruzsálem utca környékén. A rendezett környezet remélhetőleg gátat szab a megnövekedett szemétlerakásnak és illetéktelenek ott tartózkodásának is.

Hulladékkal csúfított bokros területek Gyöngyösön. Így nézett ki egy-egy zöldövezet a lakóépületek környékén, ezért az elmúlt napokban tisztítási akcióba kezdtek a körzet képviselőjének kezdeményezésére. A célterület a Mérges utca, a Jeruzsálem utca, és a Bethlen Gábor utca környéke.
A lakók, illetve az önkormányzat által több évtizede ültetett növények sok esetben szemétlerakó helyül szolgálnak, és az sem ritka, hogy hajléktalanok költöznek be a védelmet nyújtó bokrok közé. Ezek megakadályozására törekednek a városrészben – mondta el Ferenczy Tamás önkormányzati képviselő.

Az elkerített hulladéktárolók mellé is sokan hordják a szemetet, ezt hiába takarítják gyakran, ugyanis egy nemrégiben történő tisztítást követően már most megfigyelhető néhány eldobott zacskó, hulladék.
Az illegális szemétlerakás mindenhol égető probléma, azonban augusztustól ez is megoldódni látszik a képviselő szerint, miután életbe lép a súlyos szankciókkal fenyegető új önkormányzati rendelet a közösségi együttélés szabályairól.


Tovább az archívumra