Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közös célok

Közös célok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hónap elején megalapított Eszterházy Károly Egyetem oktatási főigazgatója az intézmény jövőjéről és a lehetséges változásokról beszélt Fórum című műsorunkban. A második rész vendége a Magyar Polgármesterek Közösségének megalapítója volt, aki az egyesület célkitűzéseiről, szerepéről beszélt.

Egyetemi rangot kapott július elsején az egri Eszterházy Károly Főiskola, valamint a Károly Róbert Főiskola és két másik felsőoktatási intézmény is. Az integráció főként strukturális átalakulásokat eredményez. A képzési területek elosztásában megpróbálják tartani az elmúlt években kialakult irányvonalakat.

– A pénzügy számvitel, illetve a kereskedelem marketing szak az csak itt, a Gyöngyösi Campuson működnek, a turizmus vendéglátás illetve a gazdálkodás menedzsment az jelen helyzetben megfelelő hallgatói létszám mellett az egri és a gyöngyösi campuson is működni fog és egyetlen olyan szak van, az emberi erőforrások szak, amely az egri campuson fog működni – mondta el a részleteket dr. Bujdosó Zoltán.

Mivel az egyetem doktori iskolával is rendelkezik, az oktatók tudományos fejlődése is biztosított lesz a jövőben.

A műsor másik vendége, Dudás Róbert, a Magyar Polgármesterek Közösségének alapítója, arról beszélt, hogy a kezdeményezés beindításakor 13 társával együtt az volt a céljuk, hogy lehetőséget biztosítsanak a polgármestereknek arra, hogy szakmai rendezvényeken vegyenek részt és ötletekkel, tapasztalatokkal segítsék egymást.

– Ez nem egy ellenzéki szerepkör, sokkal inkább arról szól, hogy véleményt formáljunk és fogalmazzunk meg a kormányzat és az adott szaktárca felé. Az önkormányzatok álláspontját szeretnénk megmutatni nekik, hiszen azért azt gondolom, hogy mindenki tudja és nagyon fontos, hogy a helyi vezetők azok, akik legjobban látják helyben, hogy az adott törvények hogyan is csapodnak le – fogalmazott

Bár jobbikos polgármesterek alapították a közösséget, politikai nézettől függetlenül csatlakoznak a településvezetők. A másfél éve működő, ma már több, mint 30 tagot számláló egyesület egyik kiemelt célja, hogy felhívják a figyelmet a kistelepülések nehéz helyzetére, valamint szeretnék elérni, hogy a települések visszakapják döntési szabadságukat és gazdasági önállóságukat.


Tovább az archívumra