Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Illegális házfoglalás

Illegális házfoglalás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Feltörtek, majd illegálisan használtak több napig egy régóta nem lakott házat ismeretlenek, Gyöngyösön. A tulajdonos azt mondta, nem ez az első eset, két évvel ezelőtt szintén hasonlóan járt. Kévés Tamás alpolgármester szerint egyre több az ilyen eset városunkban, ezért össze kellene fogni és változtatni ezen. A tulajdonos feljelentést is tett a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon.

Narancsok az asztalon, csikkek a hamutartóban, ételmaradékok a tányérban – a Petőfi úti ház konyharésze. Az épület egyébként évek óta nem lakott már, tulajdonosa jelenleg is Fóton él családjával. A látvány azonban egyértelműen arra utal, hogy itt élnek, illegálisan.
Jónás Tibort a szomszédok értesítették, hogy ismeretlenek laknak a régi vályogházban.

– Reggel 7 óra 10 perc környékén szólt a végszomszédom, hogy illetéktelen behatolás történt, ugyanis én már évek óta nem lakom itt, vagyis mi már nem lakunk itt évek óta, és köztudott volt, hogy lakatlan az ingatlan. Ez után érkeztem haza Gyöngyösre, és siralmas, ami itt fogadott. Minden összetörve, szétdobálva – mondta a tulajdonos.

A lakás több pontján is ruhaneműk, papucsok. Kévés Tamás alpolgármester a helyszíni szemle során elmondta, sajnos egyre gyakoribb az ehhez hasonló illegális házfoglalás.

– Ez nem egyedi eset, hanem gyakori, és nem véletlenül hívtam ki a televíziót. Elfoglalnak olyan lakásokat, olyan egyének, akik nem is tudom, hogy mit keresnek egyáltalán Gyöngyösön. Elfoglalnak házakat, olyan szabadon hagyott házakat, amelyiken épp a tulajdonosa vagy vidéken, vagy külföldön van. Én azt gondolom, hogy nem önkormányzati, hanem Gyöngyös város problémáját érintő eset. Ez ellen össze kell fognunk mindenképpen – fogalmazott a politikus.

Az ingatlanban egy anyakutyát is találtunk, 7 kölyökkel. Ők most már biztonságban vannak, az Új Nap Egyesület munkatársai elvitték őket a gyepmesteri telepre.

A tulajdonos úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen.

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki nagyon figyeljen a környékbeli házakra, és arra is, hogy közös erővel kell elejét venni a lakásfoglalásoknak.


Tovább az archívumra