Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Illegális házfoglalás

Illegális házfoglalás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Feltörtek, majd illegálisan használtak több napig egy régóta nem lakott házat ismeretlenek, Gyöngyösön. A tulajdonos azt mondta, nem ez az első eset, két évvel ezelőtt szintén hasonlóan járt. Kévés Tamás alpolgármester szerint egyre több az ilyen eset városunkban, ezért össze kellene fogni és változtatni ezen. A tulajdonos feljelentést is tett a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon.

Narancsok az asztalon, csikkek a hamutartóban, ételmaradékok a tányérban – a Petőfi úti ház konyharésze. Az épület egyébként évek óta nem lakott már, tulajdonosa jelenleg is Fóton él családjával. A látvány azonban egyértelműen arra utal, hogy itt élnek, illegálisan.
Jónás Tibort a szomszédok értesítették, hogy ismeretlenek laknak a régi vályogházban.

– Reggel 7 óra 10 perc környékén szólt a végszomszédom, hogy illetéktelen behatolás történt, ugyanis én már évek óta nem lakom itt, vagyis mi már nem lakunk itt évek óta, és köztudott volt, hogy lakatlan az ingatlan. Ez után érkeztem haza Gyöngyösre, és siralmas, ami itt fogadott. Minden összetörve, szétdobálva – mondta a tulajdonos.

A lakás több pontján is ruhaneműk, papucsok. Kévés Tamás alpolgármester a helyszíni szemle során elmondta, sajnos egyre gyakoribb az ehhez hasonló illegális házfoglalás.

– Ez nem egyedi eset, hanem gyakori, és nem véletlenül hívtam ki a televíziót. Elfoglalnak olyan lakásokat, olyan egyének, akik nem is tudom, hogy mit keresnek egyáltalán Gyöngyösön. Elfoglalnak házakat, olyan szabadon hagyott házakat, amelyiken épp a tulajdonosa vagy vidéken, vagy külföldön van. Én azt gondolom, hogy nem önkormányzati, hanem Gyöngyös város problémáját érintő eset. Ez ellen össze kell fognunk mindenképpen – fogalmazott a politikus.

Az ingatlanban egy anyakutyát is találtunk, 7 kölyökkel. Ők most már biztonságban vannak, az Új Nap Egyesület munkatársai elvitték őket a gyepmesteri telepre.

A tulajdonos úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen.

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki nagyon figyeljen a környékbeli házakra, és arra is, hogy közös erővel kell elejét venni a lakásfoglalásoknak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság