Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gitárfesztivál

Gitárfesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén július utolsó hetében rendezték meg a hat napon át tartó Gyöngyösi Nemzetközi Gitárfesztivált és Gitárkurzust. A fesztivál ideje alatt a közönség neves hazai és külföldi művészek, valamint a növendékek koncertjeit hallhatta. A programok idén először gitárversennyel is kiegészültek.

Az idei már a nyolcadik volt a Gyöngyösi Nemzetközi Gitárfesztiválok és Gitárkurzusok sorában. A programsorozat megnyitójának is helyet adó Start Műhely rendezvényterem két koncertnek is a befogadójaként vett részt a fesztiválban. A szervezők a fellépők és a kurzusban résztvevő oktatók körét is színesíteni tudták, mondta el Papp Sándor gitárművész, a fesztivál művészeti vezetője, hisz Portugáliából, Olaszországból, Brazíliából, Horvátországból és Szlovéniából sikerült művészeket hozniuk. Akiket most látunk, az Ratko Zjaca és Vid Jamnik által alkotott gitár-vibrafon duó. Az ő fellépésük azért is érdekes, mert a fesztivál a dzsessz irányába eddig nem nagyon nyitott.

Az idei fesztivál legnagyobb újítása azonban a nemzetközi gitárverseny meghirdetése volt.
A versenyen végül 30-an indultak, az itthoniakon kívül Szlovákiából és Olaszországból is voltak jelentkezők. Ez itt már a versenyzők által adott gálaműsor a Barátok templomában. A zsűri tagja volt a Spanyolországból hazatérő gitárművész, Tokos Zoltán is, aki szerint igen magas színvonalú volt a gitárverseny.

Az 1400 eurós mestergitárt a budapesti Illyés Lóránt mint az első korcsoport győztese vehette át. A japán hangszergyártó által felajánlott 5000 eurós grand koncert gitárt pedig a második korcsoport győztese, az ugyancsak budapesti Fellegi Dávid vihette haza.

A 8. Gyöngyösi Gitárfesztivál és Gitárkurzus minden eddiginél sikeresebb volt mind a résztvevők, mind a közönség száma tekintetében. Ez különösen annak fényében jó hír, hogy voltak olyan évek, amikor tényleg kérdéses volt a fesztivál jövője. Úgy tűnik, mostanra nagyot javult a presztízse.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság