Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngy: színpompás nyitány

Gyöngy: színpompás nyitány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tértáncokkal, felvonulással és nyitógálával vette kezdetét hivatalosan is a közönség számára a XVI. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál. A vasárnapig tartó rendezvény célja a kultúrák közti párbeszéd előmozdítása, és a színvonalas kikapcsolódás.

Hivatalosan is kezdetét vette a XVI. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál. Tegnaptól már a közönség számára is megtekinthetők az idelátogató néptánccsoportok. Olyannyira, hogy egyből a sűrűjébe is csaptak a táncosok, és Gyöngyös különböző terein mutatták be saját országuk táncait, hangszereit. Kedvence mindenkinek volt.

A tértáncok alkalmával bárki megismerkedhetett a tajvaniak különleges hangszereivel, a Borostyán Néptánccsoport szokatlannak tűnő csángó ruháival, az argentin táncok kettős kulturális gyökerével, és az olaszok látványos zászlós koreográfiájával.

Ezek a képek pedig már az esti nyitógála alkalmával készültek: a himnuszokat követően mind a 10 tánccsoport adott egy kis ízelítőt.

A táncosok lelkesedése és tudása pedig garancia a színvonalas kikapcsolódásra. A színpad mögött nem is találtunk olyan táncost, aki ne mesélt volna szívesen a táncaikról, ruhájukról.

A régió egy legszínvonalasabb nemzetközi folklórfesztiválja egészen vasárnapig várja a tánckultúra iránt fogékony érdeklődőket.


Tovább az archívumra