Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véget ért a fesztivál

Véget ért a fesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Zárófelvonulással és záró gálával ért véget a fergeteges hangulatban lezajlott 16. GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál. Közel egy hétig láthatta Gyöngyös a 8 külföldi és két hazai tánccsoportot minden nap tértáncokon, két felvonuláson és hat gálaesten. A szervezők elégedettek voltak az idei fesztivállal és a nézőszámmal, valamint a hozzánk érkező művészek is jól érezték magukat. A fesztivál azt is megmutatta, hogy minden nemzetiség nagyon elkötelezett saját kultúrája iránt.

Utolsó napjukat töltötték tegnap Gyöngyösön a 16. GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál résztvevői. A két hazai, a Vidróczki és a Borostyán Néptáncegyüttesen kívül közel egy héten át ismerkedhettünk Argentína, Montenegró, Spanyolország, Olaszország, Tajvan, Oroszország, Törökország és Csehország kultúrájával. A Mátra Múzeumban a csoportvezetőket fogadták a szervezők és városvezetők, és különböző ajándékokkal lepték meg a táncosokat. Mint megtudtuk, a jövőre nézve több újítást is szeretnének bevezetni a Néptáncfesztiválon.

– Ha sikerül az a terv és az a pályázat, hogy a nézőteret és a színpadot lefedve gyakorlatilag az időjárástól függetlenné tesszük, és még sok technikai körülményt javítva, azt gondolom, hogy még nagyobb marketinggel még jobban eladva még több embernek okozunk örömet – fogalmazott Hiesz György polgármester.

Az utolsó napon, a záró felvonulás alkalmával láthatta utoljára együtt a 10 csoportot a közönség Gyöngyös utcáin. Aki viszont váltott jegyet, a Vak Bottyán János Katolikus Szakközépiskola udvarán a záró gálán is csodálhatta a különböző nemzetiségek táncait. Szinte kivétel nélkül mindenki azt mondta, hogy nagyon jól érezte magát nálunk, és a városunk is sokaknak tetszett.

A szervezők is pozitívan értékelték az idei táncokat, B. Pintér Mária fesztiváligazgató és Ombódi András, a fesztivál művészeti vezetője is azt mondta: igen színvonalas előadásokat láthatott a közönség, és külön öröm, hogy idén minden csoport időben megérkezett a fesztiválra.

A záró esten egyébként a törökök egy külön meglepetéssel is készültek a közönségnek, ijesztő produkciójukhoz pedig a város első emberét is a színpadra hívták. A szervezők már most nekiálltak szervezni a jövő évi Folklórfesztivált.


Tovább az archívumra