Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új nyílászárók az oviban

Új nyílászárók az oviban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy 3 és fél millió forintból újították fel a nyílászárókat a Menház úti Tagóvodában a nyáron. Az ablakok rossz állapotban voltak, a szigetelés sem volt megfelelő, ezért mihamarabb el kellett végezni a rekonstrukciót, amelyet a Gyöngyösi Önkormányzat saját költségből állt. Jövőre tervezik az óvoda tetőszerkezetének felújítását, és ha lehetőség lesz rá, akkor a homlokzat is megújul.

Teljesen új nyílászárókat kapott a Menház úti Tagóvoda nemrégiben, amelyre az intézmény dolgozói évek óta vártak már. A munkálatok körülbelül három hétig tartottak, és mire a gyerekek visszatérek a nyári szünetből, egy komfortosabb épület fogadta őket.

– Önkormányzati finanszírozású teljesen, tehát semmilyen pályázati lehetőséget nem használtunk ehhez. Az intézmény felújításra 10 millió forint állt rendelkezésre ez évben, ebből ez a 3 és fél millió forint volt az egyik legnagyobb összeg, amit egy ilyen felújítási elemre költöttünk, a többi az általában ilyen kisebb felújítási munkák, amik megvalósulnak a többi intézményben – sorolta Hársy István műszaki vezető.

Lehotai Magdolna, intézményvezető elmondta: a korábbi ablakok nagyon rossz állapotban voltak, így különösen örülnek ennek a felújításnak.

– Problémát okozott az, hogy a szigetelése nem volt megfelelő, ebből adódóan rendszeresen mozogtak a függönyeink, félni kellett attól, hogy milyen dekorációt rakhatunk fel a plafonra, mert beindította a riasztórendszerünket, és most nagyon-nagyon széppé vált az óvodánk, a gyerekek nagyon örülnek neki, a dolgozók még inkább, a szülők partnerek voltak benne – mondta.

A nyílászárócsere mellett festési és javítási munkálatokat is végeztek a nyár folyamán.
Az intézmény további tervei között szerepel, hogy elnyerjék a „zöld óvoda” címet– mondta a tagóvoda vezető, aki hozzátette: az ehhez szükséges továbbképzéseken már részt vettek és szeptember elejéig szeretnének pályázatot is benyújtani.


Tovább az archívumra