Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Készül a kerékpáros térkép

Készül a kerékpáros térkép

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kerékpárút-hálózat kialakításán dolgoznak a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület szakemberei. Az elsődleges céljuk az, hogy egyes településeket bekössenek a hegyi kerékpáros útvonalba, továbbá egy a Mátrára vonatkozó kerékpáros térkép készítése is, amelynek előkészületeit már elkezdték. A fejlesztésekre vonatkozó pályázatot már benyújtotta az egyesület, az elbírálásra várnak.

– Most éppen Kékestetőre megyünk fel, jövő hétvégén lesz itt egy verseny, a Mátra Maraton, ami idén a maraton országos bajnokság lesz, és ennek a pályáját fogjuk bejárni most. Ez a hosszútáv ez 80-90 km, úgyhogy ez a mai penzum – mondja Benedek, aki társával a nemrég átadott kerékpárúton gyakorol a jövő heti megmérettetésre. A már felfestett kerékpáros jelzések is segítségül szolgálnak a sportolóknak, de hamarosan még több fejlesztést tervez a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület.

– A pályázat keretében a kerékpáros-fejlesztés, amit az egyesületünk tervez, az nagyságrendileg az első cél, hogy a különböző településeket bekössük ebbe a meglévő gerincútba, ami egy hegyi kerékpáros útvonal, a másik célunk, aminek az előkészületeit el is kezdtük, az pedig egy Mátrára vonatkozó kerékpáros térképnek az úgynevezett szerkesztése – sorolta Benkő Béla, a TDM menedzsere.

A tervek szerint a térkép összetett lesz, az útvonalak mellett több más fontos dolgot is feltüntetnek rajta – hangsúlyozta Benkő Béla.

– Azon kívül, hogy mutatja az utakat, szeretnénk, hogy ha a hátulján meglennének a különböző magassági pontokkal, szintvonalakkal jelzett túraajánlatok, illetve azon kívül, hogy ez a térkép nyomtatott formában is elérhető lesz, meg lesz ennek a mobil applikációs változatai is – tette hozzá.

Az egyesület a fejlesztésekre vonatkozó pályázatot már benyújtotta, és az elbírálására várnak.


Tovább az archívumra