Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pánik a padláson

Pánik a padláson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ország legtöbb high-tech elemmel vegyített szabaduló szobája nyílt meg nemrégiben Mátrafüreden. A nehézsége miatt inkább felnőtteknek ajánlott játékban különböző logikai feladványok megfejtésével juthatnak el a résztvevők a küldetés teljesítéséig, vagyis ahhoz, hogy megtalálják a bizonyítékot a mátrai jeti, más néven a mátranováki fanyűvő létezéséről.

Magyarországon egyedülálló és az egyik legnehezebben teljesíthető az a high-tech szabaduló szoba, ami remélhetőleg még több turistát vonz majd a Mátrába. A szabadulós játékok itthon és világszerte is egyre népszerűbbek, amelynek célja, hogy rejtvények megoldásával kiszabaduljunk egy zárt helyiségből.

– Maga a szabaduló szoba általában több teremből áll és végig kell menni a termeken úgy, hogy mindig valamilyen feladványsort végig kell csinálniuk, ami egyébként nagyon-nagyon izgalmas és ez igazán egy ilyen nagyon jó kis nyomozós játék, logikai játék, tehát aki szeret rejtvényt fejteni, krimiket olvasni, azok általában nagyon-nagyon tudják ezt szeretni – sorolta Ocela Tibor.

A pánik padláson a mátrai jeti, vagyis a mátranováki fanyüvő létezéséről kell megtalálni a kétségtelen bizonyítékokat a résztvevőknek, de ez csak akkor sikerülhet, ha megoldanak egy-egy rejtvényt, ami a kulcs lehet a következő feladathoz.

– Úgy érezheti magát a játékos, mint egy igazi Indiana Jones filmben, hiszen itt is egy-egy rejtély megoldása után juthat el a játékos a következő feladathoz és végül a küldetés teljesítéséhez – tette hozzá a bázisvezető.

Ocela Tibor azt mondja, a szobából végül mindenki kijut, ehhez szükség esetén külső segítséget is kaphatnak a résztvevők, de a megoldásra minden esetben a játékosoknak kell rájönniük.

– Abszolút el kell engedni a fantáziát, mert itt nem igen-nemes válaszok vannak, hanem teljesen széleskörűen matematikai és logikai feladatok alapján lehet megfejteni igazából a feladványokat. Rengeteg high-tech elemmel van vegyítve az egész – hangsúlyozta Ocela Tibor.

A high-tech szabaduló szoba jó néhány berendezését a műszaki egyetemen tervezték, talán ennek is köszönhető, hogy átlagosan több mint egy óra alatt lehet kijutni belőle. Sokat elárul, hogy eddig a legjobb eredmény 42 perc volt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság