Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Játszótéri fejlesztések

Játszótéri fejlesztések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több gyöngyösi játszótérre helyeztek ki új játszóeszközöket Gyöngyösön. A bővítéseket a képviselők finanszírozták a minden évben rendelkezésükre álló képviselői keretből. Idén nyáron nem csak a játszóterek bővültek, hanem egy új kutyafuttató kialakítására is sor került.

Nap közben üresek a gyöngyösi játszóterek, ám délután és koraeste megtelnek élettel. A szülők és a kicsik legnagyobb örömére a város 33 játszóteréből idén négyet fejlesztettek, egy pedig még bővítés előtt áll. Az új játékok már kikerültek a Ringsted úti, a Kinizsi úti és a Hanák Kolos téri játszótérre is. A fejlesztéseket a képviselők saját keretükből finanszírozták.

– A Hanák Kolosira lett egy olyan fejlesztés kitéve, ami ebben a városban a legújabb, tehát csak azon a játszótéren található meg a baba-mama hinta. Ez annyit jelent, hogy a játszóeszköz nem kettő játszóeszközből áll, hanem a szülő és a gyerkőc együtt tud hintázni – Kovalcsik József városüzemeltetési főelőadó.

A város a játszóterek fejlesztése mellett idén a terek körbekerítésére is költ, ami nem csak a gyerekek biztonságát óvja majd.

– Vannak játszóeszköz rongálások jelentős mennyiségben. Nem kis pénz mert ugye egy játszóeszköz 150-200 ezer forintba kerül alaphangon is. Még a legolcsóbb rugós eszköz is 100 ezer forint körül van. Ez egy borzalmas dolog a város részére, hogy rongálnak, mi meg csak fizetjük. Azok akik rongálnak, nem gondolnak arra, hogy így nem csak nekünk tesznek rosszat, hanem az a játszóeszköz amit megrongálnak, a gyerekek testi épségét is veszélyezteti – sorolta a főelőadó.

Az idei nyári fejlesztések során az önkormányzat nem csak a kisgyerekes szülőkre, hanem a kutyásokra is gondolt. Egy új kutyafuttatót alakítottak ki az Ifjúság úton, amit már birtokba is vettek a négylábúak. Így ma már a városban 6 erre a célra kialakított helyre hordhatják a gazdik kedvenceiket.


Tovább az archívumra