Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul az abasári óvoda

Megújul az abasári óvoda

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Korszerűsítik a több mint 50 éves abasári óvodát. A felújításhoz szükséges forrás nagyobb részét, mintegy 30 millió forintot az önkormányzati alapfeladatok fejlesztésére a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton nyerték, és 10 millió forintot önerőből biztosítottak. A munkálatok során az épület teljes szigetelése, nyílászárók cseréje, és a tetőcsere is megtörténik.

Teljes egészében megújul az abasári óvoda. Már megtörtént az épület teljes szigetelése, a nyílászárók cseréje, a szabályozható fűtésrendszer kiépítése, és a tetővel is hamarosan elkészülnek. A több mint 50 éves óvoda épületében generációk nőttek fel- mondja Abasár polgármestere, így a felújítási és a korszerűsítési munkákra már égető szükség volt.

A korszerűsítésnek köszönhetően, ezután a csoportszobákból közvetlenül is ki lehet menni az udvarra, ez jelentősen megkönnyíti majd a gyerekek mozgását. Mivel az óvodák szerkezeti átalakításon mennek át, így a korszerűsítést ezért sem lehetett halogatni- tudtuk meg a polgármestertől. Így ez a teljes rekonstrukció első üteme, melyet egy mini bölcsőde kialakítása követ majd.

Az integrált intézményhez egy tornaszoba építését is szeretnék megvalósítani. A második ütemben tervezik a konyha fejlesztését is, erre már beadták a pályázatot szintén a belügyminisztériumhoz, továbbá a célok között szerepel egy játszóudvar kialakítása is, szintén pályázati forrásból.


Tovább az archívumra