Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új gyermekmedence épül

Új gyermekmedence épül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár még a nyári időjárás hetekig is eltarthat, augusztus második felében már a strandszezon végéhez közeledünk. Gergely Zoltán polgármester reményei szerint a jászárokszállási strand várhatóan idén is nyereségesen zárja az évet. A városvezetés pedig már most a jövő évre tervezett nagy fejlesztést készíti elő, amitől további bevételnövekedést várnak majd.

A nyár végéhez közeledünk, és ez jól látszik már a jászárokszállási strandon is. Hétköznap a délelőtti órákban már nem kell hosszú percekig keresni a megfelelő helyet, ha az ember több törölközőt szeretne egymás mellé teríteni. Így nem korai augusztus közepén arról beszélni, milyen is volt az idei nyári szezon az árokszállási strandon. Az önkormányzat idén nem emelte a belépőjegyek árát, ami jó döntésnek bizonyult.

– A sűrű fillér többet ér, mint a ritka forint. Így nagyon sokan eljöttek a környék legolcsóbb strandjára, a jászárokszállásira. És úgy összegezhetjük az eddig eltelt időszakot, hogy remény van arra, hogy a tavalyi évet tudjuk hozni, amikor több, mint 5 millió forint nyereséggel zártuk a szezont – mondta Gergely Zoltán polgármester.

Ráadásul az árokszállási nem csak a környék legolcsóbb strandja, hanem minden évben fejlesztenek valamit a létesítményben. Várhatóan a jövő évben a kisgyermekes szülők legnagyobb örömére megújul a strand utolsó és egyben legkisebb medencéje, a gyermekmedence. A fejlesztést önerőből végzi majd el az önkormányzat.

– Saját pénzből, több mint 60 millió forintos költséggel egy három részből álló gyerekmedencét fogunk építeni, jövő év május elsején már ez a medence is készen lesz és várjuk a gyerekekkel érkező családokat – tette hozzá a polgármester.

A megfelelő kivitelezőt azonban még keresik az első fordulón ugyanis nem hirdettek győztest. A második körbe várhatóan könnyítéseket iktatnak majd be, ám az árból és a minőségből nem engednek majd.


Tovább az archívumra