Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ősszel kezdik a patakmeder helyreállítását

Ősszel kezdik a patakmeder helyreállítását

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy 90 millió forintból állítják helyre a Gyöngyös patak megsüllyedt partfalát a Hanisz Imre tér mögötti területen, ahol már egy éve nem parkolhatnak az autók a meder rossz állapota miatt. Az ősszel esedékes munkálatok az erre közlekedőket is érinteni fogják, ugyanis az utca ezen szakaszát lezárják. A fejlesztés a város látképét nem fogja nagyban befolyásolni, csupán a korlátok lesznek teljesen kicserélve.

Leomlott partfal, rossz állapotú patakmeder. Már egy éve nem használhatják parkolónak a Hanisz téri ingatlanok mögötti utca patak menti oldalát az autósok a megsüllyedt partfal miatt. Virágládák jelzik, hogy tilos a megállás. Hamarosan azonban nem hogy megállni, de behajtani sem lehet majd az utcába, hiszen ősszel megkezdődnek a helyreállítási munkálatok.

– Azt a szakaszt mindenféleképpen le kell zári, hiszen olyan volumenű munkáról van szó, amit csak teljes útlezárás mellett lehet megvalósítani, készül a forgalomtechnikai terv – közölte dr. Szemes Paula környezetvédelmi főelőadó.

Így azt még nem tudni, hogy mennyi ideig lesz lezárva az útszakasz. A probléma kialakulásának okát a szakemberek feltárták, így már tudják, hogy pontosan mi miatt süllyedt meg a partfal. Korábban a patakmeder ezen a szakaszon szélesebb volt, viszont a Hanisz téri építkezések miatt itt megszűkítették a medret.

– Egy feltöltés ment végbe, ami nem volt kellőképpen tömörítve. Aztán az azóta eltelt nagyon sok év alatt, egyrészt ugye az építkezések, másrészt a folyamatos forgalom akkora terhet jelentettek, hogy most kezd látszani ennek a tömörítetlenségnek az eredménye – sorolta a szakember.

Az acélkorlátok kihelyezése, a csapadékvíz elvezetés és az úthelyreállítás az önkormányzat feladata, erre 15 millió forintot szánnak, 75 millió forint pedig az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóságot terheli, így a munkálatok összességében 90 millió forintba kerülnek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság