Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ősszel kezdik a patakmeder helyreállítását

Ősszel kezdik a patakmeder helyreállítását

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy 90 millió forintból állítják helyre a Gyöngyös patak megsüllyedt partfalát a Hanisz Imre tér mögötti területen, ahol már egy éve nem parkolhatnak az autók a meder rossz állapota miatt. Az ősszel esedékes munkálatok az erre közlekedőket is érinteni fogják, ugyanis az utca ezen szakaszát lezárják. A fejlesztés a város látképét nem fogja nagyban befolyásolni, csupán a korlátok lesznek teljesen kicserélve.

Leomlott partfal, rossz állapotú patakmeder. Már egy éve nem használhatják parkolónak a Hanisz téri ingatlanok mögötti utca patak menti oldalát az autósok a megsüllyedt partfal miatt. Virágládák jelzik, hogy tilos a megállás. Hamarosan azonban nem hogy megállni, de behajtani sem lehet majd az utcába, hiszen ősszel megkezdődnek a helyreállítási munkálatok.

– Azt a szakaszt mindenféleképpen le kell zári, hiszen olyan volumenű munkáról van szó, amit csak teljes útlezárás mellett lehet megvalósítani, készül a forgalomtechnikai terv – közölte dr. Szemes Paula környezetvédelmi főelőadó.

Így azt még nem tudni, hogy mennyi ideig lesz lezárva az útszakasz. A probléma kialakulásának okát a szakemberek feltárták, így már tudják, hogy pontosan mi miatt süllyedt meg a partfal. Korábban a patakmeder ezen a szakaszon szélesebb volt, viszont a Hanisz téri építkezések miatt itt megszűkítették a medret.

– Egy feltöltés ment végbe, ami nem volt kellőképpen tömörítve. Aztán az azóta eltelt nagyon sok év alatt, egyrészt ugye az építkezések, másrészt a folyamatos forgalom akkora terhet jelentettek, hogy most kezd látszani ennek a tömörítetlenségnek az eredménye – sorolta a szakember.

Az acélkorlátok kihelyezése, a csapadékvíz elvezetés és az úthelyreállítás az önkormányzat feladata, erre 15 millió forintot szánnak, 75 millió forint pedig az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóságot terheli, így a munkálatok összességében 90 millió forintba kerülnek.


Tovább az archívumra