Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Küldöttválasztás a megyei iparkamarában

Küldöttválasztás a megyei iparkamarában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elnökválasztás előtt áll a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A héten három tagozati ülés keretében megtartották a küldöttválasztó üléseket, ahol összesen 60 küldöttet neveztek meg. Ők választhatják meg októberben a kamara elnökét, alelnökeit, az ellenőrző és etikai bizottság tagjait, és az országos küldötteket.

A megváltozott munkaerő-piaci trendekre, a szakemberhiányra, és az elvándorlásra keresték a megoldást a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett konferencián még márciusban. A kamara legfőbb tevékenysége ez, ám most fontos pillanat előtt állnak. Októberben tartják az elnökválasztást, ehhez pedig a héten választották meg a küldötteket.

– Az elmúlt három napban történt három tagozati ülés, iparosok, kereskedők és kézművesek tisztújító küldöttgyűlés tagozati ülés keretében megválasztották az összesen hatvan küldöttet, az iparban 31, a kereskedelemben 16, a kézműiparban 13 összesen tehát 60 küldöttet a HKIK küldöttgyűlésére, mint legmagasabb testületi fórumára – ismertette Fülöp Gábor, a kamara főtitkára.

A küldötti mandátum négy évre szól, a küldöttek választják meg a kamara elnökét, az alelnököket, az ellenőrző és etikai bizottság tagjait, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában a HKIK-t képviselő országos küldötteket.

Jelölt kizárólag olyan vállalkozás képviselője lehetett, aki önkéntes tagsági viszonnyal rendelkezik a kamaránál, valamint vele szemben nem álltak fenn olyan kizáró tényezők, melyeket a hatályos kamarai törvény illetve a HKIK Választási Szabályzata konkrétan nevesít.

A tagozati üléseken közel 500 szavazati joggal rendelkező vállalkozás jelent meg.


Tovább az archívumra