Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hulladékudvar nyílt Jászárokszálláson

Hulladékudvar nyílt Jászárokszálláson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hulladékudvar kezdte meg működését a hónap elején Jászárokszálláson. A közel 30 millió forintos Európai uniós beruházás megvalósulásának hála ma már 4 településről hordhatják ide a szelektíven gyűjtött hulladékot.

Többnyire még üresen állnak a konténerek a jászárokszállási hulladékudvarban, ami szeptember 1-jén kezdte meg hivatalosan a működését. A lakosok csak a szelektíven gyűjtött hulladékot adhatják itt le.

A hulladékudvar kialakításának a terve már 7 évvel ezelőtt megszületett. Most, hogy befejezték a munkálatokat és átadták a telephelyet, a jászárokszállásiak mellett a jászdózsaiak, a jászágóiak és a visznekiek használhatják azt. Az önkormányzat pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy népszerűsítse és a lehetőségekhez képest könnyítse a szelektív hulladékgyűjtést. Így amíg csak lehet, megmaradnak a szelektív hulladékgyűjtő szigetek is.

– Bízom benne, hogy még sokáig lehet, működtetni a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, mert nagyon jó a kihasználtságuk, és azon leszek, hogy minél később legyen megszüntetve. 13 ilyen sziget van Jászárokszálláson, ezt megszokta a lakosság, közel van hozzá, és ha nagyobb tétel van bármilyen anyagból, akkor fogja ide kihozni, vagy pedig veszélyes hulladékokat, amit nem rakhat be a szelektív szigetre – sorolta Gergely Zoltán polgármester.

A közel 30 millió forintos beruházáshoz az önkormányzatnak csak a telepet kellett biztosítania, ugyanis 100 százalékban Európai Uniós támogatásból valósult meg.


Tovább az archívumra