Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tájfutó bajnokság

Tájfutó bajnokság

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 1100, az ország minden pontjáról érkezett tájfutó versengett hétvégén Gyöngyösön az országos rövidtávú bajnoki cím megszerzéséért. A sportolók az eseménynek hála futva, nem éppen hétköznapi módon fedezhették fel a belvárost.

Térképpel a kezükben futó, a város különböző helyszínein elhelyezett pontokat keresgélő emberek töltötték meg szombaton Gyöngyös belvárosát. Itt rendezték meg ugyanis a tájékozódási futók Magyar Országos Rövidtávú Bajnokságát. Az eseményen több mint 1100 versenyző indult.

– Ez egy rövid távú futam, másfél és három kilométeres hosszúságú pályák vannak, életkor függvényében. A nehézség is ennek megfelelő. A rövidebb pályán az idősebbek és a gyerekek futnak. A selejtező futam alapján kerültek be a döntőbe. A legjobb 24 versenyző került a délelőtti futamból a délutáni döntőbe, és azok közül kerül ki az országos bajnoki cím első három helyezettje – részletezte dr. Mohácsi Tamás.

A versenyzőknek tetszett a Gyöngyös belvárosában kialakított útvonal. Sokan kiemelték, hogy bár egy városi versenyről volt szó, a parkoknak köszönhetően mégis sikerült természetközelivé varázsolni a versenyt.

A fiatalok mellett ezen a versenyen is voltak olyanok, akik már több évtizedes tájfutó tapasztalattal rendelkeznek. A legtöbben azért szeretik ezt a sportágat, mert nagyon összetett.

– Komoly fizikai kihívás, és eközben egy komoly szellemi tevékenység. Aki ezt a kettőt összhangba tudja hozni, az jó. Az nyer – árulta el Jelinek István.

A hétvégi bajnokságra kitűzött célok minden versenyzőnél eltértek. Volt, aki egyenesen a 2016-os év sprint bajnoki címre pályázott, mások csupán a saját legjobbjukat szerették volna hozni, megint mások pedig azért érkeztek a városba, hogy jól érezzék magukat és felfedezzék Gyöngyöst úgy, hogy közben aktív sportolással, versenyzéssel töltik a hétvégéjüket.


Tovább az archívumra