Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórum

Lakossági fórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lakossági fórumon tájékoztatták a gyöngyösieket az októberi népszavazásról. A fórumon Gulyás Gergely az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a kormány meggyőződése, ha a lakosság többsége kiáll az ország védelme mellett, elkerülhetjük az unió kényszerbetelepítésre vonatkozó döntéseit. Gulyás Gergely azt mondta: a bevándorlás súlyos gazdasági, biztonsági és kulturális veszélyeket hordoz.

Lakossági fórum keretében tájékoztatják a gyöngyösieket a népszavazásról az egyik étteremben. Horváth László országgyűlési képviselő és Gulyás Gergely az Országgyűlés alelnöke többek között a kényszerbetelepítés veszélyeiről, és az érvényes népszavazás utáni teendőktől informálja a lakosságot. Gulyás Gergely elmondta: a népszavazással esélyt kap az ország arra, hogy továbbra is határon belül dönthessék el a lakosok, hogy kivel kívánnak együtt élni.

– Az, hogy ne legyen kényszerbetelepítési kvóta, az Magyarország számára rendkívül fontos. Meggyőződésünk az, hogy a magyar választópolgárok nagy számban állnak ki ez ellen az Európai Uniós terv ellen, akkor megakadályozható az, hogy ilyen tervet egyáltalán az Európai Unió ránk akarjon erőszakolni – fogalmazott a politikus.

Gulyás Gergely hozzátette: nem mondható demokratikus álláspontnak az, ha valaki érvénytelenül szavaz, pedig több párt is erre buzdítja támogatóit. Ha viszont a többség nemmel szavaz, és a népszavazás eredményesnek lesz mondható, továbbra is számíthat az ország erős kritikákra.

– Mint az elmúlt években láthattuk, számtalan kritikát kapott Magyarország, és attól, hogy ez a népszavazás eredményes lesz, a kritikák nem biztos, hogy halkabbak lesznek, de a baj nem is feltétlenül az, hogy vitáink vannak, hanem a baj az, ha nem tudjuk megakadályozni, hogy ide másokat, más országból a mi akaratunkkal ellentétben betelepítsenek – vélekedett.

Az eredményes népszavazás után az országgyűlésnek jogalkotási kötelezettsége lesz, és amennyiben a lakosság többsége nemmel szavaz, lehetetlenné válik az unió kényszerbetelepítésre vonatkozó döntése.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság