Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórum

Lakossági fórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lakossági fórumon tájékoztatták a gyöngyösieket az októberi népszavazásról. A fórumon Gulyás Gergely az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a kormány meggyőződése, ha a lakosság többsége kiáll az ország védelme mellett, elkerülhetjük az unió kényszerbetelepítésre vonatkozó döntéseit. Gulyás Gergely azt mondta: a bevándorlás súlyos gazdasági, biztonsági és kulturális veszélyeket hordoz.

Lakossági fórum keretében tájékoztatják a gyöngyösieket a népszavazásról az egyik étteremben. Horváth László országgyűlési képviselő és Gulyás Gergely az Országgyűlés alelnöke többek között a kényszerbetelepítés veszélyeiről, és az érvényes népszavazás utáni teendőktől informálja a lakosságot. Gulyás Gergely elmondta: a népszavazással esélyt kap az ország arra, hogy továbbra is határon belül dönthessék el a lakosok, hogy kivel kívánnak együtt élni.

– Az, hogy ne legyen kényszerbetelepítési kvóta, az Magyarország számára rendkívül fontos. Meggyőződésünk az, hogy a magyar választópolgárok nagy számban állnak ki ez ellen az Európai Uniós terv ellen, akkor megakadályozható az, hogy ilyen tervet egyáltalán az Európai Unió ránk akarjon erőszakolni – fogalmazott a politikus.

Gulyás Gergely hozzátette: nem mondható demokratikus álláspontnak az, ha valaki érvénytelenül szavaz, pedig több párt is erre buzdítja támogatóit. Ha viszont a többség nemmel szavaz, és a népszavazás eredményesnek lesz mondható, továbbra is számíthat az ország erős kritikákra.

– Mint az elmúlt években láthattuk, számtalan kritikát kapott Magyarország, és attól, hogy ez a népszavazás eredményes lesz, a kritikák nem biztos, hogy halkabbak lesznek, de a baj nem is feltétlenül az, hogy vitáink vannak, hanem a baj az, ha nem tudjuk megakadályozni, hogy ide másokat, más országból a mi akaratunkkal ellentétben betelepítsenek – vélekedett.

Az eredményes népszavazás után az országgyűlésnek jogalkotási kötelezettsége lesz, és amennyiben a lakosság többsége nemmel szavaz, lehetetlenné válik az unió kényszerbetelepítésre vonatkozó döntése.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság