Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórum

Lakossági fórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lakossági fórumon tájékoztatták a gyöngyösieket az októberi népszavazásról. A fórumon Gulyás Gergely az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a kormány meggyőződése, ha a lakosság többsége kiáll az ország védelme mellett, elkerülhetjük az unió kényszerbetelepítésre vonatkozó döntéseit. Gulyás Gergely azt mondta: a bevándorlás súlyos gazdasági, biztonsági és kulturális veszélyeket hordoz.

Lakossági fórum keretében tájékoztatják a gyöngyösieket a népszavazásról az egyik étteremben. Horváth László országgyűlési képviselő és Gulyás Gergely az Országgyűlés alelnöke többek között a kényszerbetelepítés veszélyeiről, és az érvényes népszavazás utáni teendőktől informálja a lakosságot. Gulyás Gergely elmondta: a népszavazással esélyt kap az ország arra, hogy továbbra is határon belül dönthessék el a lakosok, hogy kivel kívánnak együtt élni.

– Az, hogy ne legyen kényszerbetelepítési kvóta, az Magyarország számára rendkívül fontos. Meggyőződésünk az, hogy a magyar választópolgárok nagy számban állnak ki ez ellen az Európai Uniós terv ellen, akkor megakadályozható az, hogy ilyen tervet egyáltalán az Európai Unió ránk akarjon erőszakolni – fogalmazott a politikus.

Gulyás Gergely hozzátette: nem mondható demokratikus álláspontnak az, ha valaki érvénytelenül szavaz, pedig több párt is erre buzdítja támogatóit. Ha viszont a többség nemmel szavaz, és a népszavazás eredményesnek lesz mondható, továbbra is számíthat az ország erős kritikákra.

– Mint az elmúlt években láthattuk, számtalan kritikát kapott Magyarország, és attól, hogy ez a népszavazás eredményes lesz, a kritikák nem biztos, hogy halkabbak lesznek, de a baj nem is feltétlenül az, hogy vitáink vannak, hanem a baj az, ha nem tudjuk megakadályozni, hogy ide másokat, más országból a mi akaratunkkal ellentétben betelepítsenek – vélekedett.

Az eredményes népszavazás után az országgyűlésnek jogalkotási kötelezettsége lesz, és amennyiben a lakosság többsége nemmel szavaz, lehetetlenné válik az unió kényszerbetelepítésre vonatkozó döntése.


Tovább az archívumra