Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Legyél te is határvadász!

Legyél te is határvadász!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Háromezer fővel bővül országosan a készenléti rendőrség létszáma. A határvadász bevetési osztály a megye több pontján toboroz munkatársakat az illegális határátlépők megfékezésére. A rendőrség gyöngyösi jelentkezőket is vár a határőrizetre, akik már a két hónapos képzés alatt is fizetést kapnak.

Gyöngyösön is toboroz tagokat a rendőrség a kibővített határvadász bevetési osztályába, hogy hatékonyabban tudjon fellépni a főként a déli határt érintő migránshullámokkal szemben- tudtuk meg Gergelyi Szilviától a rendőrség Humánigazgatási Szolgálatának vezetőjétől.

– A tizennyolcadik életévét betöltött magyar állampolgárok, akik belföldi lakóhellyel rendelkeznek, cselekvőképesek, büntetlen előéletűek és érettségizetteknek a jelentkezését várjuk. Természetesen a fiatalok és a középkorosztály is, a tizennyolctól az ötvenöt év a felső korhatár, férfiak nők jelentkezését vegyesen – mondta el Gergelyi Szilvia rendőr alezredes.

A rendészeti végzettség előny, de nem feltétel és már a képzés ideje alatt is juttatásban részesülnek a jelentkezők.

– Akik jelentkeznek és felvételt nyernek ők egy hat hónapos moduláris jellegű képzésben vesznek részt. A képzés első két hónapja alatt munkaviszonyban fognak állni. Ez alatt az idő alatt százötven ezer forintos illetményben részesülnek majd. Ezt követi egy modulzáró vizsga, de utána tovább folytatódik a tanulásuk hivatásos jogviszonyúként, ez alatt az idő alatt viszont már 220300 forint bruttó illetményt kapnak – tette hozzá Gergelyi Szilvia.

A határtól távolabbi területekről is jelentkeznek a készenléti rendőrség osztályához, van, aki már több éve teljesít szolgálatot az országhatáron.

– A feladatunk konkrétan a kint lévő állománynak a határzár, a határmegőrzése, védelme, az illegális migránsok bejutása az ország területére, ennek az ellenőrzése, gyalogos illetve gépkocsizó járőrszolgálat ellátások vannak – sorolta Kovács Fruzsina rendőr törzsőrmester.

A toborzás az egész megye területén folytatódik addig, amíg a létszám nem éri el a tervezett háromezer főt.


Tovább az archívumra