Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Madárijesztők versenye

Madárijesztők versenye

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kiállították a Madárijesztő Szépségversenyre készített alkotásokat a Fő téren, a Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál elemeként. A 13 ötletes, ugyanakkor mókás madárijesztőt idén óvodák, és különböző csoportok készítették el. A tét pedig nem kicsi, ugyanis a legszebb alkotás egy görögországi nyaralást ér majd.

Szép, vicces, ötletes, legalább 160 cm magas és stabil lábakon áll – ez lehetne akár az álomnő is, de most a madárijesztőké a főszerep. Ezek voltak a kritériumok ugyanis, és szebbnél szebb alkotások érkeztek idén is. Összesen 13.

– Mint egy alkotás, ha megnézitek közelebbről, mindegyikben van gondolatiság, mindegyikből látszik az egyénisége annak a csapatnak vagy személynek, aki összehozta. Nyilvánvaló itt a hátam mögött lévő mutatja, hogy óvodákban dolgozók, vagy bölcsődékben dolgozók, akik közel vannak a gyerekekhez, az ő lelkületük jön át rajta, de van olyan a színpad jobb oldalán, ahol a humor érvényesül – mondta B. Pintér Mária, a Gyöngyök igazgatója.

Az is fontos volt, hogy funkciójában is madárijesztőnek megfelelő legyen, vagyis elriassza a madarakat, ugyanakkor legyen mondanivalója.

Ennek megfelelően volt, aki odafigyelt az újrahasznosításra, ugyanakkor egy vicces, szurkoló madárijesztővel nevezett, de rémisztő és hagyományos alkotások is tarkították a repertoárt.

A verseny győztese egy görögországi utazást nyer.


Tovább az archívumra