Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útlezárás a patakmeder felújítása miatt

Útlezárás a patakmeder felújítása miatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Régóta várt munkák kezdődtek meg a Nagy-patak „fehér ház” mögötti szakaszán. A partfal omlani kezdett, mivel itt utólag lett szűkítve a patakmeder, de az azóta bekövetkezett építkezés, és a nagy forgalom miatt utómunkákra szorul ez a szakasz. A mederfal, a csapadékvíz-elvezető rendszer és az út felújítása miatt várhatóan november 15-ig az Eszperantó út egy részét teljes szélességében lezárták.

Próbálják bontani a támfalat légkalapáccsal, ám túl erősnek bizonyul a beton, valószínűleg egy nagyobb gépre lesz szükség. Megkezdték a patakmeder helyreállítását a Hanisz téri „fehér ház” hátsó oldalánál, ahol már több mint egy éve nem parkolhatnak az út szélén az autók, mivel megsüllyedt a mederfal. Mint korábban megtudtuk: ezen a részen utólag szűkítették be a patakmedret, de az építkezések és a nagy forgalom miatt utómunkálatokra, helyreállításra szorul ez a szakasz.

– Jelenleg a partfal bontásával kezdték meg a munkálatokat, ez egy napig vagy két napig el fog tartani, mert, ahogy mondta a kivitelező ez még olyan békebeli támfal, ami nagyon jól meg lett építve, úgyhogy lassabban haladnak a vártnál, de ez az első lépés, és utána kezdődik majd az útburkolatbontás, illetve magának a mederfalnak a megközelítése – sorolta dr. Szemes Paula környezetvédelmi főelőadó.

A beruházás teljes költsége több mint 90 millió forint.

– Mind az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság, mind az önkormányzat beruházása,- így kerek az egész projekt- egy időben zajlik, hiszen egy helyen, egy célt szolgál. Összességében 80 millió forint az ÉVIZIG része, 15 millió forint az önkormányzat része – részletezte.

Míg a partfalat bontják, addig az Eszperantó utat a Hanisz Imre téri tömbház parkolójáig használhatják az autósok, de azután az utcában csak a Puky Árpád utcai kereszteződésig lehet közlekedni. A teljes útlezárás a munkálatok végéig, várhatóan november 15-ig tart. A lezárt terület elkerülésére a legalkalmasabb útvonal a Deák Ferenc utca, további lehetséges elkerülő utak a Zalár József és a Páter Kis Szaléz utcák.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság