Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkéntesség hete

Önkéntesség hete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hagyományokhoz híven idén is szeptemberben rendezte meg az Önkéntesség hetét a Jobbik Ifjúsági Tagozata, amit minden évben megszerveznek. Szeptember 10 és 18 között a párt tagjai ország szerte szociális otthonokban, egészségügyi intézményekben és óvodákban is önkénteskedtek.

Minden eddiginél sikeresebbnek értékeli az Önkéntesség hete kezdeményezés 2016-os akcióját a Jobbik Ifjúsági Tagozata. A pártnál már hagyománnyá vált, hogy a tagok szeptemberben önkéntes munkát vállalnak, hogy azzal helyi szervezetek, nehéz helyzetben lévő emberek életét segítség, betegek, vagy idősek életét tegyék boldogabbá. Idén több mint 100 tagozat csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Gyöngyös is.

– Ígéretünkhöz híven idén sikerült befejeznünk a Bugát Pál Kórház kerítésének a felújítását, amit tavaly hasonló keretek között kezdtünk el, a főbejárattól a teljes kerítésszakaszt sikerült lefestenünk. Hasonló munkát végeztünk a Menház utcai átmeneti gyerekotthon játszóterén, ahol padokat, játszóeszközöket újítottunk fel és festettünk át – sorolta Bús Árpád Zsolt, a Jobbik ifjúsági tagozatának alelnöke.

Az idei év harmadik állomásának a gyöngyösi gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesületet választották, ahol az új kennelek kialakítása előtt tereprendezést végeztek. A Gyöngyösi Ifjúsági Tagozat ezeknek a munkáknak köszönhetően évek óta jó kapcsolatot ápol a helyi intézményekkel.

– Megvannak a tagozatunkban azok a személyek, akik vagy szociális területen dolgoznak, vagy a közeljövőben ott fognak majd elhelyezkedni. Ők azok a kapcsolattartók, akik a helyi városi intézmények vezetőivel nagyon-nagyon szoros kapcsolatot ápolnak. Büszke vagyok arra, hogy nagyon kommunikatív és segítőkész minden egyes intézményvezető, tehát jól működik ez az önkéntes munka velük – sorolta.

Az Ifjúsági Tagozat tagjai nem csak az évnek ebben a szakában önkénteskednek. Idén még jótékonysági bált szerveznek, melynek bevételéből heves megyei családokon szeretnének segíteni, valamint az adventi időszakban csatlakoznak a Tiszta Szívvel karitatív akcióhoz is.


Tovább az archívumra