Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Növekvő házasodási kedv

Növekvő házasodási kedv

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyre többen adják házasodásra a fejüket, legutóbb 2000-ben volt kétszáznál több esküvő Gyöngyösön, ám idén október elejéig már több mint 180-an mondták ki a boldogító igent városunkban. A szakemberek szerint a házasodási kedv többek között a növekedő állami támogatásoknak is köszönhető. Ebben az évben augusztusban kötöttek a legtöbben frigyet, de még húsz pár jelentkezett be, hogy még idén összekössék életüket.

Krisztina és Krisztián, a Mátrai Gyöngyszem Nagycsaládos Egyesület tagjai meghatódva mondták ki egymásnak a boldogító igent, még februárban. Ahogyan a legtöbben, ők is sokat készültek a nagy napra. Ebben az évben rajtuk kívül is már több mint 180 pár kötött házasságot Gyöngyösön, ez a tavalyi adatokhoz képest növekedést jelez.

Legutóbb 2000-ben volt 200 feletti az esküvők száma városunkban, majd visszaesést tapasztaltak az anyakönyvvezetők. A mostani növekedés Dérné Jakosits Ildikó anyakönyvvezető szerint annak köszönhető, hogy egyre több támogatást kapnak a friss házasok. Az évek múlásával a szakemberek azt tapasztalják, hogy a szerelmesek egyre inkább kitolják a házasságkötés idejét, általában harmincas éveikben kötnek házasságot.

Házasságkötés előtt legalább 30 nappal kell bejelentkezni az anyakönyvvezetőnél, de vannak olyan párok, akik már most jelezték a jövő évi szándékukat. A szükséges okmányok, amelyek a párnál kell, hogy legyenek: a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a születési anyakönyvi kivonat.


Tovább az archívumra