Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Könyves vasárnap

Könyves vasárnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elmúlt héten 11. alkalommal rendezték meg az Országos Könyvtári Napok című sorozatot a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A hét folyamán rengeteg programmal várták a látogatókat, a csúcspont pedig a Könyves Vasárnap volt. Ezen a napon ingyenesen lehetett beiratkozni, internetezni és a kiállításokat megtekinteni. Emellett a gyermekkönyvtár a kisgyermekes családokat közös kézműveskedésre invitálta.

Mozgalmas héten van túl a Vachott Sándor Városi Könyvtár. A hét folyamán volt író-olvasó találkozó a gyerekeknek Bosnyák Viktóriával, rendhagyó irodalomóra a nagyobbaknak Tóth Krisztinával, a kertészkedés szerelmesei pedig Bálint gazdával találkozhattak. Pénteken Lisztóczky László verseskötetét mutatták be, zárásként pedig a hagyományos Könyves Vasárnapon várták az olvasókat. A gyermekkönyvtár a bölcs bagoly jegyében szervezett programokat.

A Könyves Vasárnap igazi családi programot kínált. Demszky Alma a gyöngyösi campus oktatója két apró gyermekkel érkezett. Ők is megtalálták a maguk szórakozását.

Ráadásul ezúttal még az 500 forint késedelmi díjukat is elengedték. Nem csak nekik, hisz egész héten zajlott a megbocsátás hete, azaz az olvasók késedelmi díj megfizetése nélkül hozhatták vissza a könyveket.

Ez alkalommal legalább 150 könyv került így vissza a könyvtárba. A másik nagy vonzereje a napnak az ingyenes beiratkozás és olvasójegy hosszabbítás lehetősége volt. Ezzel most is több mint 200-an éltek, gyakorlatilag minden percre jutott egy beiratkozó. A könyvtár a héten indította el a Fiatalok a könyvtárban című sorozatát. Ez – a többi programmal ellentétben – nem csak az Őszi Könyvtári Napokra korlátozódik. Legközelebb október 14-én Slam Poetry estre várják – nem csak fiatalokat.


Tovább az archívumra