Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gurul az óvoda

Gurul az óvoda

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Gurul az óvoda”, elnevezéssel egészségmegőrző délelőttöt tartottak a Dobó Úti Tagóvoda pedagógusai, gyermekei és szüleik. A programot 2009 óta rendezik meg, ezúttal is kicsik és nagyon együtt bicikliztek, futottak, vagy éppen sétáltak egészen a kollégiumi faluig. Ilyen jellegű sportos délelőtt még kétszer lesz októberben, és egyre hosszabb távot tesznek majd meg.

Biciklivel, gyalog, futva, rollerrel, vagy éppen babakocsival – ki-ki így vett részt a „Gurul az óvoda” programban a hétvégén. A pedagógusok, gyerekek, testvérek és szülők a Dobó Úti Tagóvodától egészen a kollégiumi faluig mentek el.

– 2009-ben kaptuk meg elsőként, Gyöngyös Város Óvodáinak az egészséges óvoda címet, és úgy gondoljuk, a név kötelez egyrészt, másrészt úgy gondoljuk, hogy a gyerekek ilyenkor a legfogékonyabbak, és a szülői támogatást felhasználva próbáljuk ezeket a programokat megszervezni – mondta Bozsik-Papp Tünde intézményvezető.

Nem csak a sport fontosságáról szólt ez a délelőtt, hanem a környezetvédelemről, környezettudatosságról is – mondja Beszéné Gábor Judit, óvónő.

– Útközben, ahogy kerékpározunk, találkozunk mindenféle állattal, például szarvasbogarat látunk, akkor felhívjuk a figyelmüket, hogy ez a Natura 2000-res hálózat jelölőfaja, tehát olyan ismereteket kapnak a gyerekek, egy egyszerű hátköznapi nyelven, amit biztos, hogy elraktároznak és megőriznek – sorolta Beszéné Gábor Judit óvónő.

A szülők szerint ez egy nagyon jó lehetőség a gyerekeknek.

– Mióta elkezdődött ez a program, az én családom részt vesz benne, kezdtük a nagy fiammal, utána most a középső Gergő, és a legkisebb Kitti is részt vesz benne, és úgy érzem, hogy az egészséges életmódra, környezet szeretetére, magára az élővilágra odafigyelve, ez egy hatalmas nagy lehetőség a gyerekeknek, hogy testközelből ismerkedhetnek meg azzal, ami körülvesz, az élővilág – vélekedett Kovácsné Laczkó Lívia.

Ilyen jellegű sportos délelőtt még kétszer lesz októberben, és egyre hosszabb távot tesznek majd meg – tette hozzá a tagóvoda vezető.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor