Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Trófeabemutató

Trófeabemutató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Négy híján száz agancsból álló gímszarvas-trófea szemlét tartott az Egererdő Zrt. a Mátrában a nagyhalmaji réten. Az idei fővadászati szezonban eddig összesen 31 trófea lett érmes, 25 bronz és 6 ezüst minősítést kapott.

A szakadó eső sem tántorította el az erdészeket, vadászokat az idei trófea mustrától. Összesen 96 szarvasbika-trófeát állítottak ki a nagyhalmaji réten. Egy rapszodikus szarvasbőgést követően jó szezonról számoltak be a szemlén.

Az eredményes vadászati szezon a vadgazdálkodás szakszerűségét és tervszerűségét is bizonyítja – jegyezte meg Jung László.

A legnagyobb trófea 10,44 kilogrammot nyom, de van egy 9 kiló feletti is, és átlagban 4,8 kilósak a gímszarvasagancsok. Az idén sok fiatal bikát ejtettek el – hangzott el az értékelésen, ezért kevesebb az idei átlagsúly.

A cég vadászterületein eddig elejtett 114-ből 109 a bírált trófea, melyből 49 bika a fiatal korosztályból esett el – hangzott el a mustrán. A szezonra idén is jellemző volt, hogy sok a külföldi vadászvendég, szívesen választják a Mátrát az osztrákok, németek és a hollandok is.


Tovább az archívumra