Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Általános vasutas sztrájkot hirdetett a LiGA szakszervezet a tervezett kormányzati megszorító intézkedések ellen

Általános vasutas sztrájkot hirdetett a LiGA szakszervezet a tervezett kormányzati megszorító intézkedések ellen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma éjféltől délután 6-ig tartott volna, de délben már felfüggesztették. A munkabeszüntetés miatt késések és járatkimaradások voltak a vasúti közlekedésben.

Ma délelőtt fél 12-kor érkezett a hivatalos felhívás, mely szerint mára felfüggesztik a sztrájkot, ami egyben azt is jelenti, hogy bármikor újra kezdhetik. A ballagások miatt április 30.-a helyett mára hirdette meg az országos munkabeszüntetést a LIGA szakszervezet, amelyhez csatlakoztak postások, egészségügyi és reptéri dolgozók, illetve pedagógusok is. Sigulinszki Tibor, elmondta: csak kisebb fennakadásokat okozott a sztrájk, hiszen nagyon alacsony volt a támogatottsága.

Vidéken nehezebben tudták megoldani a közlekedést. De hatvanban például már 6 óra után elindultak a vonatok. És sok helyről pótló járatokat indítottak nagyobb városokba, így Miskolcra is.

Cseh Béla Zoltán, a VDSZSZ területi képviselője megkeresésünkre elmondta: a mai munkabeszüntetés csakis a megszorító Bajnai csomag ellen szól. Az érettségiző diákoknak sem kellett félniük, ugyanis ha valaki önhibáján kívül késett el az írásbeliről, akkor pótvizsgára lesz jogosult. Csengeri Árpád a Demokrata Liga Szakszervezet helyi elnöke, kérésükre elmondta: bár a gyönyösi kórház dolgozóinak egy része egyetért a sztrájkolókkal, de nem csatlakoztak a mai megmozdulásukhoz.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-05-08 )

Tovább az archívumra