Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elsőként a II. Rákóczi Ferenc Általános iskolával írt alá együttműködési megállapodást a Mátra Múzeum

Elsőként a II. Rákóczi Ferenc Általános iskolával írt alá együttműködési megállapodást a Mátra Múzeum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyezség értelmében a két intézmény kölcsönösen segíti egymást. A tanulók a múzeumot a tanórák keretein belül ingyenesen látogathatják majd, az iskola pedig vállalta, hogy népszerűsíti és mini tárlatot állít ki az oktatási intézményben.

A városban elsőként a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolával kötött együttműködési megállapodást a Mátra Múzeum. Dr. Fűköh Levente, a Múzeum igazgatója bevezetőjében elmondta, reméli a jövőben több iskola is csatlakozik a programhoz.

A két intézmény már évek óta jó viszonyt ápol egymással. A művészeti iskola számára kifejezetten fontos ez a kapcsolat, mert nemcsak a biológia miatt hasznos a múzeum látogatása, hanem több kihelyezett tanórát is megtarthatnak itt.

Így kapcsolódhat a Kulturális és Oktatási Minisztérium által is támogatott programhoz ez a városi kezdeményezés. Az iskola vállalta a múzeumi tanórák mellett a helyben tartott szakkörök indítását, a múzeumi szolgáltatások népszerűsítését, a múzeum pedig ingyenes biztosít betekintést a különböző tárlatokba a tanulók számára.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-05-08 )

Tovább az archívumra