Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Örökbefogadták a parkot

Örökbefogadták a parkot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Örökbefogadási nyilatkozatot kötött az önkormányzat a Jeruzsálem Úti Tagóvodával. Az intézménynél található park 40 évig gondozatlan volt, most azonban többek között megújultak a járófelületek, új padokat, és szemeteseket helyeztek ki, az új virágtartó kazettákba pedig különböző növényeket telepítettek. Most, az óvodások örökbe fogadták ezt a parkot, a cél pedig az egészséges szemlélet kialakítása.

Ásó, kapa, seprű és öntöző kanna. Gyerekek takarítják a 40 évig gondozatlanul álló, a nyár folyamán felújított Jeruzsálem Úti parkot, ahová új szemeteseket, padokat helyeztek ki, a virágtartó kazettákba pedig különböző növényeket ültettek, és a járófelületek is megújultak. Régóta tervezett felújítás valósult itt meg, hamarosan pedig egy új juharfával és köztéri lámpával bővülhet a park.

– A meglévő növényzet felritkítása egy nagyon lényeges dolog volt itt a környezetben és nem csak itt, egyéb helyszíneken is, ugyanis ez által megszüntethettük az illegális szemétlerakásnak a lehetőségét, valamint illetéktelen személyeknek a megbújását, amire sajnos nagyon sokszor volt precedens, és ez elsődleges szempont, hogy a lakosság biztonságba és nyugalomba érezze magát – fogalmazott Ferenczy Tamás önkormányzati képviselő.

Ahhoz, hogy az itt élők és az iskolások, óvodások nyugodtan élvezhessék a parkot, folyamatos gondozásra van szükség, ebben pedig a Jeruzsálem Úti Tagóvoda is segíteni fog.

– A Jeruzsálem Úti Tagóvoda „zöld óvoda”, úgyhogy nekünk nagyon-nagyon fontos, hogy a környezetünk ilyen szép legyen, és köszönjük, hogy ilyen gyönyörűen kialakították az óvodának ezt a kis parkot és örömmel írjuk alá az örökbefogadási nyilatkozatot – hangsúlyozta Domoszlai Andrea tagóvoda-vezető

A nyilatkozat aláírásával vállalják, hogy a gyerekek összesöprik a faleveleket, és a szemetet, és megöntözik a virágokat. Sokan már otthon, a kertben megtanulták a kertészekés alapjait.
Az örökbefogadás, és az ezzel járó felelősségteljes munka hozzájárul a gyerekek egészséges szemléletének kialakulásához.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság