Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Színház ajándékba

Színház ajándékba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete idén is folytatta hagyományos karácsonyi akcióját, melynek keretében ezúttal egy egri társulat színházi előadását nézhették meg a város alsó tagozatos diákjai. Az egyesület a megalakulása óta támogatja az iskolások kulturális programját, hiszen mint elmondták: fontos számukra, hogy a gyerekek megismerjék a várost, és az egyesületet, hiszen egyszer lehet, hogy ők is tagok lesznek.

Egy interaktív előadást, egészen pontosan a Babszem Jankó Gyermekszínház „Az igazság lekvárja” című színdarabját láthatták a város alsó tagozatosai a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének támogatásával. Mint minden évben, idén is a gyerekek kulturális szórakozását segítette az egyesület karácsony előtt, hiszen a tagok számára fontos, hogy már kis korban minél inkább megismerjék a várost és a benne rejlő lehetőségeket.

– Közel 80 tagja van a szervezetnek, és mi mindannyian azért dolgozunk, hogy itt a gyöngyös környékiek egy picit jobban érezzék magukat a városban, és ezek a kis lurkók lesznek remélhetőleg a város további életében fontos szereplők, szeretnék, hogyha megismernék a várost, az egyesületet is, és kellemes ünnepeket is kívánunk nekik ezzel – mondta Orbán Tamás, az MME elnökségi tagja.

Több mint 1200 diákot láttak vendégül a Mátra Művelődési Központban három időpontban, hogy így, az ünnepek előtt jól szórakozzanak egy színházi előadáson.

Az egyesület már megalakulása óta szervez hasonló jótékonysági akciót általános iskoláskorú gyermekek számára.

– Volt egy ideig mozizás, aztán különböző igényeknek megfelelően tavaly inkább eszközajándékokat vittünk a gyerekeknek, és most megpróbáltuk egy kicsit felpezsdíteni ezt a történetet, úgyhogy a titkárunk kitalált egy bábszínházi előadást, és erre nagyon sokan jelentkeztek – mondta el Orbán Tamás.

Az Egyesület főként decemberre időzíti támogatási akcióit, valamint a Városbál idején egy nagyobb, célzott gyűjtést szervez minden évben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság