Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bűnmegelőzési tanácsok

Bűnmegelőzési tanácsok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bűnmegelőzési tanácsokkal látják el a héten a rendőrök az egyik gyöngyösi hipermarketben vásárlókat a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program keretein belül. A statisztika alapján az ünnepek közeledtével nem csak a boltok forgalma, hanem a lopások és egyéb bűncselekmények száma is megnő, ezért érdemes körültekintően készülni a karácsonyra.

Forralt bor, ajándékok, zsúfolt terek. A vásárok, piacok, bevásárlóközpontok ajándékot keresgélő és vásárló emberekkel telnek meg, ilyenkor a legtöbben nem is gondolják, hogy veszélyben lehetnek értékeik. Vagyonvédelmi programjával próbálja a rendőrség felhívni a lakosok figyelmét arra, hogy az ünnepek előtt megszaporodnak a vagyon elleni bűncselekmények.

– A zsúfoltságot, figyelmetlenséget kihasználva könnyebben áldozattá válhat bárki, mindenképpen erre hívnám fel a figyelmet, hogy mind magunkra, az értékeinkre, de egy kicsit másra is figyeljünk oda – mondta Szűcs Ferenc, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője.

Mint megtudtuk, a karácsony közeledtével minden, anyagi haszonszerzéssel járó bűncselekmény gyakoribbá válik.

– Tapasztalataim alapján a rablások száma is decemberben kiugró szokott lenni, illetve hasonlóan a betörések, de ami mindenkit legjobban érinthet, vagy a legkönnyebben kerülhetünk áldozati szerepbe, az a zsebtolvajlás, az otthagyott érték, hiszen ez a leggyakoribb, legáltalánosabb és a legkönnyebben elkövethető bűncselekmény – sorolta a szakember.

Az óvatosságra nagy hangsúlyt fektet a bevásárolni igyekvők többsége is.
Fontos ezért, hogy a tömegben is figyeljünk értékeinkre, a kabátunk zsebére, ne hagyjuk nyitva a táskánkat, és vásárlás után ellenőrizzük, hogy megvan-e mindenünk, hiszen minél korábban jelentjük a bűncselekményt, annál gyorsabban tud intézkedni a rendőrség is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság