Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ég az öröm gyertyája

Ég az öröm gyertyája

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere és Juhász Ferenc kanonok plébános tegnap este meggyújtotta a harmadik gyertyát a város adventi koszorúján. Advent harmadik vasárnapja, örömvasárnap, ami arra emlékeztet, hogy közeleg Krisztus eljövetele. Ezt az adventi koszsorún rózsaszín gyertyával jelezik.

Ismét több tucat ember gyűlt össze a Fő téren vasárnap este, hogy lélekben együtt készülhessenek a karácsonyi ünnepekre. Öröm vasárnapján Juhász Ferenc felsővárosi kanonok plébános arra hívta fel a figyelmet, hogy Jézus Krisztus sem ideális körülmények között érkezett a közénk.

– Talán így fejezhető ki az a szeretet, amellyel Isten szereti az embert. Ahogyan hozzám fordul és amiért engedte, hogy fia Jézus Krisztus ember legyen, engedte, hogy olyan mostoha körülmények között szülessen e világra – fogalmazott Juhász Ferenc plébános-kanonok.

A katolikus lelkipásztor hozzátette, manapság megszámlálhatatlan koszorúval találkozhatunk, azonban az eredeti adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya található, ez utóbbi pedig Krisztus eljövetelének örvendetes közelségét jelzi.

– Ezen a Fő téren az adventi koszorú gyertyái olyanok, amilyenek eredetileg is. A három lila és az egy rózsaszín. Ma a rózsaszínt gyújtjuk meg, ez az örömnek a színe. Örvendezni kell, hiszen az a szeretet, amellyel Isten szeret bennünket, az minden kor emberének szól, nekünk is ma és természetesen nekünk ez a legfontosabb – vélekedett.

Juhász Ferenc, ünnepi gondolatai után Hiesz György polgármesterrel együtt meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját, majd a Cantus Corvinus vegyeskar adott műsort, a Fő téren összegyűlt közönségnek.


Tovább az archívumra