Negyedik alkalommal megrendezett tepertősütés, és idén debütáló forralt bor készítő verseny: ezek voltak Gyöngyös Fő terén a hétvégi adventi programok, a színpadi produkciók mellett. Hat csapat nevezett idén, hogy kiderüljön ki készíti a legízletesebb, legropogósabb, legillatosabb tepertőt városunkban.
A legtöbb igazán magyaros étel elkészítéséről többnyire nagy vitákat szül. Nem kivétel ez alól a tepertő sem, aminek elkészítéséről megoszlanak a vélemények.
A tej nem is fogyott annyira, mint a jó pálinka és a forralt bor. A hangulaton meg is látszott, hogy idén a tepertősütő-verseny mellé, forralt bor készítő versenyt is hirdettek a szervezők.
Ezek pedig már a zsűrizés pillanatai a gyöngyösi TDM irodában, ahol a tepertőszakértők a színek, az ízek, a pirultság, az állag és az összhatás alapján választották ki az idei győztest.
Hat csapat a tepertősütésre, három csapat pedig a forralt bor készítésre nevezett. Idén egy-egy italmérő üveget kaptak a helyezettek. A legjobb tepertőkészítő idén a Leves névre hallgató csapat lett, a legjobb forralt bor pedig az Olsen Banda készítette.