Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kistérségi évzáró

Kistérségi évzáró

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idei utolsó ülését tartotta a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Elsőként bemutatkozott Pálosvörösmart új polgármestere, majd elfogadták a kistérség 2017. évi munkatervét. Az Orvosi Mikrotérség ülésén megállapodtak a részt vevők, hogy kicserélik a nyílászárókat a Dózsa György utcai orvosi ügyeletén, ehhez pedig a jövő hétig újabb árajánlatokat várnak. Az orvoshiány továbbra is jelen van a térségben, több vezető is jelezte, hogy továbbra sincs állandó háziorvosuk.

Ebéddel egybekötött utolsó ülését tartotta idén a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. A napirendi pontok előtt bemutatkozott Pálosvörösmart új polgármestere, Bene-Sinkó Beáta, majd többek között elfogadták a kistérség és az orvosi mikrotérségi társulás jövő évi munkatervét, a belső ellenőrzési terveket, és előrelépés történt a tervezett szolidaritási alappal kapcsolatban.

– A TÖOSZ elnökségének tagja Lénártné Benei Anikó beszámolt a tegnapi ülésről, ahol többek között elfogadta az elnökség azt a szolidaritási alapot, amelyet Gyöngyös kezdeményezett, hogy a természeti csapást szenvedett településeknek hozzunk létre országosan egy szolidaritási alapot, ennek majd a részleges kidolgozása a közeljövőben megtörténik – ismertette Hiesz György, a társulás elnöke.

Az Orvosi Mikrotérségi ülésen felvetődött a Dózsa György utcai orvosi rendelő nyílászáró cseréje, amelyre eddig egy árajánlat érkezett, ezért újabb ajánlatokat várnak a jövő hét közepéig. Az orvoshiány egyébként továbbra is jelen van a településeken, több település vezetője is jelezte, hogy továbbra sincs állandó háziorvosuk.

Hiesz György polgármester elmondta: a problémákat idén is átbeszélték a tagokkal, a kapcsolat pedig továbbra is pozitív minden településsel.

– Ismerjük egymás gondjait, örömeit, panaszait, az idei év békében, de szegényen telt, hiszen nem voltak uniós pályázatok, várunk rá, hiszen sok településnek ez lenne az egyetlen olyan kitörési lehetősége, vagy nagyobb beruházása, reméljük, a jövő évben ezek megtörténnek és sok-sok fejlesztés lesz a térségben – fogalmazott.

Jelenleg a 25 településből Domoszló kivételével mindenki tagja a társulásnak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság