Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös Gazdaságáért Védjegy

Gyöngyös Gazdaságáért Védjegy

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén már 12. alkalommal adták át a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Gyöngyös önkormányzata által létrehozott Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet. Az elismerést a városban és a térségében működő kiemelkedő tevékenységet végző cégek, vállalkozások kaphatják meg. Idén a VAMAV Vasúti Berendezések Kft., a Mátrép-Mega Kft. és a Gyöngyösi Állatkert Vendéglátó és Szabadidőpark Kft. vehette át a plakettet és az oklevelet.

Hiesz György polgármester a gazdasági évértékelő beszéde után adta át a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet, az elmúlt évekhez hasonlóan 3 kategóriában. A nagyvállalatok közül idén a VAMAV Vasúti Berendezések Kft. kapta meg a díjat. A város legnagyobb hagyománnyal bíró nagyüzeme 1951 óta része a város életének. A cég ügyvezető igazgatója szerint a stabilitásuknak köszönhetően tudnak szerepet vállalni a gazdasági szférán túl is.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet kapott kis és középvállalat kategóriában a Mátrép-Mega Kft. A szerkezeti és lemezlakatos munkákkal foglalkozó, szerte az országban sok munkát vállaló cég Gyöngyösön is letette már a névjegyét a Mátra Múzeum pálmaházától kezdve a kórházig.

Mikrovállalkozás kategóriában a Gyöngyösi Állatkert Vendéglátó és Szabadidőpark Kft. ügyvezetője, Barczai Henrietta vehette át a díjat. A 2008-ban indult vállalkozás a tulajdonos szerint egy jól működő csapat munkájának köszönhetően lett ennyire sikeres.

További terveik között szerepel, hogy jövőre perzsa leopárdokat szeretnének Gyöngyösre hozni, ezzel is növelve nem csak az állatkert, hanem a város vonzerejét is.


Tovább az archívumra