Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lovasterápiára fordítja

Lovasterápiára fordítja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két évvel ezelőtt egy súlyos autóbaleset miatt került kerekes székbe Dobos Réka. A karácsondi lány egykori iskolája, a Vak Bottyán János Szakgimnázium eldöntötte, idén foci relikviák jótékonysági árverezésével segíti Réka felépülését.

Egy dedikált Hertha mez, egy Dárdai Pál aláírásával ellátott Hertha focilabda, valamint egy MTK és Ferencváros mez is gazdára talált azon a jótékonysági árverésen, amit a Vak Bottyán János Szakgimnázium tanárai szerveztek egykori tanulójuknak, Dobor Rékának. Segíteni azonban nem csak licitálással lehetett.

– Két féle utat választottunk, az egyik az, hogy konkrétan licitálnak az itt felajánlott tárgyakra, a másik pedig azt a lehetőséget találtuk meg, hogy egy alapítványt, ami egyébként is támogatja Rékát, az ő számlaszámukat megadva, liciten kívül is lehetett összegeket felajánlani – részletezte Benyovszki Péter, a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium igazgatója.

Az akció híre az ország minden pontjára eljutott, sőt, még Kanadából is érkezett felajánlás. Magánemberek és cégek egyaránt a kezdeményezés mellé álltak.

Réka keményen dolgozik a mozgásfejlesztő órákon és otthon egyaránt. Mindent megtesz annak érdekében, hogy javuljon az állapota. Mivel a terápiás foglalkozások nem olcsók, nagy segítséget jelent az adománygyűjtő akción összegyűlt, több mint 270 ezer forint. Kedvenc fejlesztő foglalkozása a lovas terápia.

– A lónak amúgy is a kisugárzása egy terápia az embernek, ahogy tartanom kell magamat – ugye tudni kell, hogy nekem nyaki gerincsérülésem volt, én melltől lefelé bénultam le, a kezeim nem 100%-osak, balesetem elején a törzsizmom csak mellmagasságig volt, de amióta járok a lovas terápiára, aztóta az már has magasságig lehúzódott és sokkal jobban erősíti mindenemet – mesélte.

Réka ma már csak előre néz, próbál nem törődni a múlttal, hiszen azt már megváltoztatni nem lehet. Idén új célt tűzött ki magának. Érzékenyítő foglalkozásokat tart iskolás gyerekeknek. Azt szeretné elérni, hogy az emberek elfogadóbbá váljanak és megértsék, ő és sorstársai nem különböznek semmiben az átlagemberektől.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság