Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idősek karácsonya

Idősek karácsonya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Karácsonyi ünnepséget rendeztek az Idősek Bentlakásos Otthonában. Az udvaron feldíszített karácsonyfa mellett egy-egy gyertyát és csillagszórót gyújtottak az intézmény és város vezetői. A jövőben egy relaxációs szoba kialakítását tervezik az intézményben, és az ehhez szükséges berendezéseket már be is szerezték több százezer Ft értékben, melyeket az ünnepségen át is adtak.

A Berze Nagy János Gimnázium növendékeinek műsorával kezdődött el a rendhagyó karácsonyi ünnepség az Idősek Bentlakásos Otthonában.

Ezt követően felgyúltak a karácsonyi fények, és az intézmény, valamint a város vezetői egy-egy csillagszóróval állták körbe a feldíszített karácsonyfát.
Ez pedig már a társalgó terem, itt folytatódott az ünnepség. Fogadással és ajándékokkal várták az otthon lakóit.

– Pontosan egy évvel ezelőtt adtuk át a felújítás után a házat, ezért terveztük úgy, hogy az udvari részen is legyen egy karácsonyi műsor, amivel egy kicsit el tudjuk őket varázsolni és ki tudjuk emelni a hétköznapokból és az emeleti társalgóban pedig majd a közösségi szobában az ajándékozás fog történni – mondta el még a rendezvény előtt Maka Piroska, a KHSZK igazgatója.

– Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok, és azt kívánom, hogy ez a szeretet, ami karácsonykor körül vesz minket, az az önök minden napjában legyen jelen, a kedves kollégák részéről és érezzék azt, hogy tényleg törődésben, gondoskodásban, szeretetben van részük – köszöntötte eztán Hiesz György polgármester a szépkorúakat.

Az otthonban egy relaxációs szoba kialakításán dolgoznak, hogy ezzel is komfortosabbá tegyék az ott élők életét. Ehhez kapcsolódóan néhány ajándékot ünnepélyesen át is adtak az időseknek.

– Azt szerettük volna elérni, hogy mindenkinek szóljon az ajándék, de mégis legyen egyénre szabott is, ezért az intézmény alapítványával, a Margit alapítvánnyal összefogva, azt tervezzük, hogy napokon belül egy relaxációs fogunk kialakítani az időseknek pont ebben a kis társalgóban, ahol most vagyunk, és ehhez az alapítvány biztosított tárgyi eszközöket – sorolta az igazgatónő.

A két masszírozó fotel mellett, a későbbiekben mágneses ágyat, és sólámpát is kapnak majd a lakók – tette hozzá az igazgató.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság