Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idősek karácsonya

Idősek karácsonya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Karácsonyi ünnepséget rendeztek az Idősek Bentlakásos Otthonában. Az udvaron feldíszített karácsonyfa mellett egy-egy gyertyát és csillagszórót gyújtottak az intézmény és város vezetői. A jövőben egy relaxációs szoba kialakítását tervezik az intézményben, és az ehhez szükséges berendezéseket már be is szerezték több százezer Ft értékben, melyeket az ünnepségen át is adtak.

A Berze Nagy János Gimnázium növendékeinek műsorával kezdődött el a rendhagyó karácsonyi ünnepség az Idősek Bentlakásos Otthonában.

Ezt követően felgyúltak a karácsonyi fények, és az intézmény, valamint a város vezetői egy-egy csillagszóróval állták körbe a feldíszített karácsonyfát.
Ez pedig már a társalgó terem, itt folytatódott az ünnepség. Fogadással és ajándékokkal várták az otthon lakóit.

– Pontosan egy évvel ezelőtt adtuk át a felújítás után a házat, ezért terveztük úgy, hogy az udvari részen is legyen egy karácsonyi műsor, amivel egy kicsit el tudjuk őket varázsolni és ki tudjuk emelni a hétköznapokból és az emeleti társalgóban pedig majd a közösségi szobában az ajándékozás fog történni – mondta el még a rendezvény előtt Maka Piroska, a KHSZK igazgatója.

– Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok, és azt kívánom, hogy ez a szeretet, ami karácsonykor körül vesz minket, az az önök minden napjában legyen jelen, a kedves kollégák részéről és érezzék azt, hogy tényleg törődésben, gondoskodásban, szeretetben van részük – köszöntötte eztán Hiesz György polgármester a szépkorúakat.

Az otthonban egy relaxációs szoba kialakításán dolgoznak, hogy ezzel is komfortosabbá tegyék az ott élők életét. Ehhez kapcsolódóan néhány ajándékot ünnepélyesen át is adtak az időseknek.

– Azt szerettük volna elérni, hogy mindenkinek szóljon az ajándék, de mégis legyen egyénre szabott is, ezért az intézmény alapítványával, a Margit alapítvánnyal összefogva, azt tervezzük, hogy napokon belül egy relaxációs fogunk kialakítani az időseknek pont ebben a kis társalgóban, ahol most vagyunk, és ehhez az alapítvány biztosított tárgyi eszközöket – sorolta az igazgatónő.

A két masszírozó fotel mellett, a későbbiekben mágneses ágyat, és sólámpát is kapnak majd a lakók – tette hozzá az igazgató.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
09:15
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom_1. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A bolond falu
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság