Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi véradónap

Városi véradónap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 200-an mentek el vért adni, hogy segítsenek másokon, az idei utolsó Városi Véradó Napon. Egy több mint 10 fős focicsapat tagjai is részt vettek a véradáson, hogy felhívják a sportolók figyelmét a karitatív tevékenységre. A 2 napos akció során egy emlékkiállítást is megtekinthettek az érdeklődők, melyet a Magyar Vöröskereszt megalakulásának 135. évfordulója alkalmából állítottak össze.

A karácsonyi készülődés ellenére is nagyon sokan szakítottak időt a véradásra. Tegnap 127-en adtak vért és a maival együtt pedig több mint 200 lett ez a szám.

– Egyre több csoport fog össze, egyre több ember hat a másikra, és a mi véradóállományunk Gyöngyös és vonzáskörzetében egyre nagyobb és nagyobb. Ez óriási örömmel tölt el, de nem tehetjük ölünkbe a kezünket és nem mondhatjuk azt, hogy teljesítettük a terveket és minden rendben, mert minden egyes véradás egy újabb nekifutás, akár a községekről beszélünk, akár Gyöngyös városról – mondta Liszkainé Aradi Mária, a Vöröskereszt területi vezetője.

Timár Norbert nagyon fontosnak tartja, hogy segíthessen másokon, és igyekszik minden alkalmat megragadni.

– Amikor lehetőségem van, mindig eljövök véradásra. Annak idején, mikor a feleségem terhes volt a gyermekünkkel, akkor úgy volt, hogy problémák alakulhatnak ki nála, és az óta, amikor csak tehetem, akkor jövök, mert így próbálok segíteni azokon, akiknek szüksége lenne rá – fogalmazott.

Az év utolsó véradó napja azért is volt különleges, mert egy sportegyesület is vállalta, több mint 10 fővel, hogy vért ad. Ezzel pedig példát szeretnének mutatni.

– Minden csepp vérrel egy új életet adhatunk, és én azt gondolom, hogy ez a rendezvény, illetve az, hogy vért adhatunk, ez egy nagyon nemes gesztus, és talán ezzel fel tudjuk hívni a többi sportoló barátunk figyelmét is, hogy csatlakozzanak a mi kezdeményezésünkhöz – mondta Rozovits Zsolt, a Have-Rock csapat tagja.

Azok, akik ellátogattak a Művelődési Központba, egy emlékkiállítással is találkozhattak, amelyet a Magyar Vöröskereszt megalakulásának 135. évfordulója alkalmából készítettek a szervezők.

2 napos Városi Véradó Nap legközelebb 2017. március végén lesz.


Tovább az archívumra